Νέα επίθεση εναντίον της υποψηφιότητας του Κασσελάκη εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Τζουμάκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Συνδέσεις με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.
«Κάποιοι κύκλοι ενδιαφέρονται να έχουν προσβάσεις στα κόμματα» ανάφερε ο Στέφανος Τζουμάκας μιλώντας για την υποψηφιότητα του έτερου συνυποψηφίου του Στέφανου Κασσελάκη.
Δεν γίνεται τίποτα από μόνο του, σημείωσε και υποστήριξε ότι κάποιοι έφτιαξαν το θέμα Κασσελάκη.
Η πτώχευση της οικογένειας Κασσελάκη, πώς χάθηκαν το εργοστάσιο και το σπίτι στην Εκάλη
Η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη Στέφανου Κασσελάκη στον πολιτικό στίβο έφερε στο προσκήνιο άγνωστες – στο ευρύ κοινό- ιστορίες από το παρελθόν του υποψήφιου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ – Πώς πτώχευσε η οικογένεια Κασσελάκη, πώς χάθηκαν το εργοστάσιο και το σπίτι στην Εκάλη και η κόντρα του πατέρα του με τον συνέταιρο
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο ίδιος για οικονομική καταστροφή της οικογένειάς του, ρίχνοντας το «ανάθεμα» στο παραδικαστικό κύκλωμα. Αμέσως υπήρξε ενδιαφέρον για το τι ήταν αυτό που οδήγησε την εταιρεία του πατέρα του σε πτώχευση και τον ίδιο να παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς για τις ΗΠΑ.
Το μεγάλο μυστήριο της υποψηφιότητας Κασσελάκη είναι το ποια ακριβώς ήταν η επίδραση του παραδικαστικού, που καταγγέλλει. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, η εταιρεία του πατέρα του Κασσελάκη φτιάχτηκε με χρήματα που είχε εξοικονομήσει η μητέρα του, οδοντίατρος στο επάγγελμα, η οποία σήμερα διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το ίδιο πανεπιστήμιο δηλαδή που ο Κασσελάκης ως υπότροφος φοίτησε.
Σε ό,τι αφορά την εταιρεία του πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη, η έρευνα του Mega λέει πως αυτός βρέθηκε σε μία δίνη όταν κατηγορήθηκε από συνεταίρο του στην εταιρεία που είχε και η οποία είχε ως αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία ναυτιλιακών χρωμάτων και επιχρισμάτων.
Το κατηγορητήριο σε βάρος του πατέρα του Κασσελάκη έλεγε πως αυτός παρουσίαζε στον συνεταίρο του ανύπαρκτες οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας τις οποίες ο συνεταίρος πιστεύοντας ως αληθινές πλήρωνε.
Η δικαστική απόφαση ανέφερε πως «διαβεβαίωσαν ψευδώς τον εγκαλούντα ότι η πρώτη εγκαλούσα είχε οφειλές σε δύο μεγαλοπρομηθευτές της ύψους 800.000 ευρώ οπότε υπήρχε άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της εταιρείας οι κατηγορούμενοι επέδειξαν μια ψευδή λογιστική αποτύπωση (ισοζύγιο). Με τις ψευδείς αυτές παραστάσεις ο εγκαλών πείστηκε και κατέβαλε στις 21-2-2003 ως δάνειο το ποσό των 600.000 ευρώ».
Ο πατέρας του Κασελάκη και διαχειριστής της εταιρείας, στην οποία ποσοστό 10% είχε ο γιος του, ανήλικος τότε, όμως φέρεται να κρατούσε για τον ίδιο τα χρήματα προκαλώντας ζημιά στον συνεταίρο. «Δεν το εισήγαγε στο ταμείο της τελευταίας της οποίας είχε τη διαχείριση, αλλά το ενσωμάτωσε στην περιουσία του ιδιοποιούμενος αυτό παράνομα», αναφερόταν στη δικαστική απόφαση.
Ο Κασσελάκης μετά την καταδικαστική απόφαση είχε προσφύγει και στον Άρειο Πάγο όμως η προσφυγή του απορρίφθηκε.
Αθωώθηκε ο πατέρας Κασσελάκης το 2015
Το Mega αποκάλυψε πως το 2002-2003, όταν είχε μπει συνεταίρος του πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη ένας συγκεκριμένος δικηγόρος, υπήρχαν κάποιες συγκεκριμένες οικονομικές κατηγορίες για εκκρεμείς συναλλαγές και για μεγάλα χρηματικά ποσά, και μάλιστα υπήρχε σε διαδικασία ένα δικαστήριο.
Στην πορεία έχασε και το εργοστάσιο αλλά και το σπίτι στην Εκάλη, καθώς υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα. Στη συνέχεια, το 2008-09 έγινε παραπομπή του πατέρα Κασσελάκη στο δικαστήριο. Αργότερα, υπήρξε μία ενέργεια ώστε η πλευρά Κασσελάκη να μην παραπεμφθεί στο Εφετείο για τη συγκεκριμένη δίκη, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο.
Το 2009 υπάρχει το πρώτο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αφορούσε μία αντιδικία μεταξύ της οικογένειας Κασσελάκη και του συνεταίρου της. Το πρώτο βούλευμα είναι εναντίον του και έναν χρόνο μετά βγαίνει το δεύτερο βούλευμα. Ο πατέρας του κ. Κασσελάκη είχε προσφύγει κατά του συνεταίρου του, όμως η υπόθεση δεν βγήκε υπέρ του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη το 2015 μετά από πολλές αναβολές, και ο κ. Κασσελάκης αθωώθηκε.
Ποιοι κρύβονται πίσω από τις αναφορές για το παραδικαστικό
Ο δικηγόρος, ο οποίος υπήρξε συνέταιρος του πατέρα του και έδωσε το χρηματικό ποσό στον πατέρα Κασσελάκη, φαίνεται να συνδέεται με το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί το 2005. Ο εν λόγω δικηγόρος φαίνεται να είχε επαφές και με άλλους κατηγορούμενους του παραδικαστικού κυκλώματος, και να είχε εμπλακεί σε κάποιες υποθέσεις που ερευνούσε τότε ο Άρειος Πάγος για τη δράση του παραδικαστικού κυκλώματος, ως νομικός εκπρόσωπος.
Το σημαντικότερο ήταν πως τότε είχε γίνει έρευνα στο εσωτερικό της δικαιοσύνης και είχε αποκαλυφτεί πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε δώσει το αυτοκίνητό του σε συγκεκριμένο δικαστή, ο οποίος υποχρεώθηκε αργότερα να παραιτηθεί από το δικαστικό σώμα, με την αναφορά πως ο συγκεκριμένος δικαστής έδινε το “παρών” στο γραφείο του συνεταίρου του κ. Κασσελάκη, δηλαδή του δικηγόρου. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν έχει καταδικαστεί ποτέ και σήμερα έχει αποβιώσει.