Καντίνα Taliban: Αυτό είναι το μεγαλύτερο “βρώμικο” της Ελλάδας με τα 9 Πανελλαδικά βραβεία


Καντίνα Taliban: Έχει τα περισσότερα βραβεία απ’ όλες τις καντίνες της Ελλάδας και το μεγαλύτερο “βρώμικο” ενός μέτρου

Όποιος το φάει, είναι μεγάλος παίχτης. Η καντίνα “Taliban” (πρώην “Όπως Παλιά”) στη Λεωφόρο Ειρήνης, στα σύνορα Νέου Ηρακλείου και Πεύκης, διαγράφει μια ιστορία 37 ετών.

Ο πατέρας του Χρήστου πρωτοάνοιξε και το έκανε στέκι στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Θυμάμαι ακόμα και σήμερα, τα καλοκαίρια που πήγαινα στη δουλειά με τον πατέρα μου και σταμάταγε εκεί το μεσημέρι για να τιμήσουμε το σάντουιτς της Λ. Ειρήνης.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο πατέρας παρέδωσε την καντίνα στον γιο του Χρήστο, αλλά η γεύση στο αυθεντικό “βρώμικο” είναι ακριβώς ίδια όπως τότε.

Καντίνα Taliban: Με το μεγαλύτερο “βρώμικο” της Ελλάδας και 9 Πανελλαδικά βραβεία

Καντίνα Λ. Ειρήνης: Ο Χρήστος, τα 9 Πανελλαδικά βραβεία και το “βρώμικο” 1 μέτρου

Ο Χρήστος, είναι το τυπάκι που θέλουν όλοι να κάνουν παρέα μαζί του. Χαμογελαστός, ατακαδόρος και δυνατός ψήστης. Όταν λέω δυνατός, εννοώ πολύ δυνατός.

Θα σου κάνει το σάντουιτς σε χρόνο dt, θα σου βάλει αν θέλεις και την χειροποίητη καυτερή κόκκινη σάλτσα που φτιάχνει μόνος του, θα σου δώσει το σάντουιτς με χαμόγελο, θα σου πει και μια ατάκα για να γουστάρεις.

Αν και η καντίνα λειτουργεί κάπως ανορθόδοξα για “βρώμικο”, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 11 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, δεν την εμπόδισε να αποσπάσει 9 Πανελλαδικά βραβεία Εστίασης, ως κορυφαία καντίνα Πανελλαδικά.

Το σάντουιτς του 1 μέτρου είναι για λίγους που αντέχουν το challenge να το… τελειώσουν. Πρέπει να έχεις μεγάλα σαγόνια για να κάνεις καλά αυτό το “τέρας” με τα 8 καλαμάκια, τίγκα στις αλοιφές, ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες.

Κάποιοι -λίγοι βέβαια- το κάνουν καλά. Ο Χρήστος όμως, προκαλεί τα πολύ “σκληρά” σαγόνια να το δοκιμάσουν. Κερνάει λέει και σόδα για την χώνεψη.

Challenge με 1 μέτρο “βρώμικο” κάθε μέρα και ο χαμένος… πληρώνει

Κάθε μεσημέρι και βράδυ, στην καντίνα γίνεται το αδιαχώρητο. Τα μονόμετρα δίνουν και παίρνουν, παρέα με μπύρες και χρονόμετρα. Παρέες απ’ όλη την Αθήνα κάνουν challenge για το ποιος θα φάει πιο γρήγορο το… 1 μέτρο. Ο χαμένος πληρώνει!

Βέβαια, για αυτούς που δεν αντέχουν τέτοια μεγέθη, ο Χρήστος έχει και μικρότερα. Όταν λέμε μικρότερα, εννοούμε από 23 έως 35 εκατοστά.

Σάντουιτς με 7 διαφορετικές παραλλαγές για όλους

Πέρα από τα κλασικά, χοιρινό, κοτόπουλο, λουκάνικο, η καντίνα ετοιμάζει και με πανσετάκια (δοκίμασε το, θα με θυμηθείς), κεμπάπ, κοτομπουκιές και πρόβατο.

Και αν είσαι λάτρης του πικάντικου, ζήτα να σου βάλει (αν έχει μείνει) την καυτερή χειροποίητη σάλτσα του. Θα απογειώσει γευστικά την εμπειρία σου σε αυτό το βρώμικο.

Αν είστε έτοιμοι για challenge απόψε, πάρτε την παρέα σας και τραβήξτε στη Λεωφόρο Ειρήνης. Ο κερδισμένος τρώει τσάμπα, ο χαμένος της παρέας πληρώνει…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ