Mια Ζωή στο Θέατρο, του Ντέιβιντ Μάμετ στο θέατρο Οδού Κεφαλληνίας


Στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Κεφαλληνίας, έχει ανεβεί το πολυβραβευμένο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Μια ζωή στο θέατρο»

Είναι γνωστό, πως πίσω από τα φώτα της σκηνής, η ζωή των ηθοποιών κρύβει, όλη,την γκάμα των συναισθημάτων. Ο συγγραφέας προσπαθεί με αγάπη και τρυφερότητα να μας δώσει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την καθημερινότητα τους. Τόσο κατά την διάρκεια των προβών, όσο, και στις παραστάσεις αλλά και, μετά την αποθέωση, οι δυο ηθοποιοί ζουν τις επιτυχίες και τις ήττες τους, άλλοτε με χαριτωμένο τρόπο κι, άλλοτε, με δραματικό.

Σε μια γρήγορη και, εξαιρετικά συναρπαστική, ροή, οι δυό τους παλεύουν με τους ρόλους τους. Να τους στήσουν, να τους ερμηνεύσουν, να τους υλοποιήσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από το γέλιο στο δάκρυ, κι από το λύπη στην χαρά κινούνται, αντιφάσκουν, συγκρούονται και στο τέλος φιλιώνουν. Όταν, πλέον, το έργο κατεβεί, επιστρέφουν στις κανονικές τους ζωές, ψάχνοντας για άλλους ρόλους, για άλλες συγκινήσεις.

Ο Γρηγόρης Σταμούλης κι ο Χρήστος Καπενής δίνουν ολοκληρωτικά τον εαυτό τους, υποδυόμενοι τους δυο ηθοποιούς. Πραγματικά η τεχνική τους, η μέθοδος τους και το τελικό αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικά. Σε αυτό, βέβαια, έχει συμβάλλει η σκηνοθεσία του Τάσου Πυργέρη, η οποία είναι καθηλωτική.

Έχει ρυθμό, ταμπεραμέντο, εναλλάσσεται από το κωμικό, στο δραματικό στοιχείο, με απόλυτα φυσικότητα. Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι, άκρως, εντυπωσιακά και συνδυαζόμενα με την μουσική του Δημήτρη Μαραμή, οργανώνουν μια θεαματική δουλειά, με ύφος, αξιοπρέπεια και αισθητική.

Επίσης, οι φωτισμοί τονίζουν τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του έργου, όπως επιθυμεί ο συγγραφέας. Όσοι, έχουν την τύχη να την δουν, θα απολαύσουν μια όμορφη θεατρική βραδιά κι, ίσως, προβληματιστούν για το λαμπερό αλλά, δύσκολο, επάγγελμα του ηθοποιού.

«Mια Ζωή στο Θέατρο» του Ντέιβιντ Μάμετ

  • Μετάφραση: Αλέξης Ρίγλης
  • Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης

Παίζουν:

  • Γρηγόρης Σταμούλης
  • Χρήστος Καπενής
  • Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
  • Σκηνογραφία: Χριστίνα Κάλμπαρη
  • Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
  • Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
  • Νομικός σύμβουλος: Δημήτρης Καλοχαιρέτης

Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. ”Ο κύβος”

INFO: Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη

Πληροφορίες – κρατήσεις: 211 4117878

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Κανονικό:12 ευρώ Μειωμένο:10 ευρώ Ατέλειες: 5 ευρώ

Προπώληση: Viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα.gr, Viva Kiosk Σύνταγμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ