Αρκάς: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» στους πυροσβέστες για το έργο τους


Τις τελευταίες μέρες ο Αρκάς έχει περιγράψει μέσω των σκίτσων του την τραγωδία που βιώνει η πατρίδα μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, άνθρωποι έμειναν άστεγοι, ζώα κάηκαν ζωντανά και φυσικά τα δέντρα συμπεριλαμβανομένης της χλωρίδας και της πανίδας «έσβησαν» από το δασικό χάρτη εξαιτίας πολλών εμπρησμών και λιγότερο της κλιματικής αλλαγής.

Όταν το αρρωστημένο μυαλό και τα συμφέροντα είναι ισχυρότερα του κοινωνικού συμφέροντος και φυσικά της ίδιας της ζωής τα αποτελέσματα είναι ολέθρια για την φύση και φυσικά το κλίμα και την ανθρώπινη ζωή.

Ο ταλαντούχος και ενίοτε καυστικός Αρκάς με το νέο του σκίτσο, προσπαθεί να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν εδώ και τόσα χρόνια.

Συγκεκριμένα, στο σκίτσο φαίνεται ένας πυροσβέστης να προσπαθεί να σβήσει με την μάνικα τις τεράστιες φλόγες και με λευκά κεφαλαία γράμματα φαίνεται η αγγλική λέξη «respect», η οποία σημαίνει σεβασμός.

Δείτε το σκίτσο του Αρκά

Ποιος είναι ο Αρκάς

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ