4+1 προορισμοί για οινόφιλους


Ποιοι είναι οι ιδανικοί προορισμοί για όσους αγαπούν το κρασί σύμφωνα με το βρετανικό γραφείο ταξιδιών Thomas Cook; (Αναμεσά τους και μια ελληνική περιοχή!)

1) Λανζαρότε (Lanzarote)

Ξεχάστε σειρές με πλούσια αμπέλια και πράσινους λόφους. Οι αμπελώνες του Lanzarote είναι αρκετά διαφορετικοί από αυτό που θα περίμενε κανείς. Αντ ‘αυτού, αποτελούνται από σειρά κρατήρων ή «Ζόκος» όπως τους ονομάζουν, όπου κάθε αμπέλι προστατεύεται από τον άνεμο από ημικύκλιο ηφαιστειακών λίθων. Περίπου τα τρία τέταρτα του κρασιού του Lanzarote είναι φτιαγμένα από σταφύλια Malvasia. Μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά γλυκά κρασιά και επιδόρπια για τις διακοπές σας στο Lanzarote.

 

2) Σαντορίνη

Χάρη στο μοναδικό κλίμα και την υψηλή ορυκτότητα στο ηφαιστειογενές έδαφος του νησιού, το κρασί που παράγεται στη Σαντορίνη λένε πολλοί ότι είναι το καλύτερο σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι εξαιρετική είδηση για τους λάτρεις του κρασιού που επισκέπτονται το ηφαιστειογενές νησί, καθώς υπάρχουν πολλοί αμπελώνες για να επισκεφθείτε. Θα εκπλαγείτε με τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα, τα σημεία για να καθίσετε έξω καθώς παρακολουθείτε το παγκοσμίως γνωστό ηλιοβασίλεμα να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας. Το ασύρτικο είναι το πιο διάσημο λευκό κρασί της Σαντορίνης και το Μαυροτράγανο και η Μανδηλαριά είναι η τα πιο δημοφιλή κόκκινα.

 

3) Τενερίφη

Η Τενερίφη ίσως να μην είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τις ισπανικές περιφέρειες, αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσο δημοφιλές είναι το κρασί αυτού του νησιού. Στην πραγματικότητα, το εξαιρετικό κρασί της Τενερίφης αναφέρθηκε πράγματι σε πολλά έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ήταν μάλιστα τόσο μεγάλος φαν αυτού του κρασιού που ήθελε ένα βαρέλι κρασιού του Καναρίου Malmsey ως μέρος της ετήσιας πληρωμής του. Επισκεφτείτε το μουσείο κρασιού La Barunda ενώ βρίσκεστε στην Τενερίφη. Απλά φροντίστε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο ξενοδοχείο …

Το κρασί των Καναρίων Νήσων

4) Κροατία

Η Κροατία διαθέτει πάνω από 300 επιμέρους αμπελουργικές περιοχές σε ολόκληρη την ηπειρωτική και την παράκτια περιοχή. Ο δημοφιλής προορισμός διακοπών της δαλματικής ακτής παράγει μια μεγάλη ποσότητα κρασιού και δεν περιορίζεται μόνο στην ηπειρωτική χώρα, αλλά και στα νησιά, συμπεριλαμβανομένων των δύο Brac και Hvar. Αλλά για την απόλυτη εμπειρία, κατευθυνθείτε στις ιστορικές πόλεις του Ντουμπρόβνιτς ή του Σπλιτ και απολαύστε μια από τις πολλές εξαιρετικές εκδρομές γευσιγνωσίας που είναι διαθέσιμες. Είναι ο τέλειος τρόπος να περάσετε ένα οινικό απόγευμα ανακαλύπτοντας αυτήν την εκπληκτική χώρα.

 

5) Πορτογαλία

Η πιο γνωστή περιοχή κρασιού στην Πορτογαλία είναι η απίστευτη κοιλάδα Douro στο βόρειο τμήμα της χώρας. Τα αμπέλια ευδοκιμούν εδώ και αγαπούν τη χώρα για τους ίδιους λόγους που το κάνουν οι τουρίστες. Ποτέ δεν είναι πολύ ζεστά και ποτέ δεν είναι πολύ κρύα. Αλλά η παραγωγή κρασιού του Αλγκάρβε αξίζει σίγουρα να αναφερθεί. Υπάρχουν αμπελώνες και οινοποιεία που εμφανίζονται σε όλο το Αλγκάρβε, αλλά οι τέσσερις κύριες θέσεις για να δοκιμάσετε τα καλύτερα κρασιά είναι το Lagos, το Portimao, η Lagoa και η Tavira.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ