Κως: Πώς η 27χρονη Αναστάζια δολοφονήθηκε σε μιάμιση ώρα αφότου μπήκε στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού


Τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τα μέλη κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, αναφέρουν πως ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός, μέσα σε μιάμιση ώρα βίασε και στραγγάλισε την 27χρονη Αναστάζια.

Το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 20:38, ο 32χρονος φαίνεται από κάμερα ασφαλείας απέναντι σπιτιού, να μπαίνει στην οικία του μαζί με την 27χρονη Αναστάζια. Δεν υπάρχει καμία αποτύπωση της άτυχης γυναίκας να βγαίνει από το συγκεκριμένο οίκημα, σε αντίθεση με τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, που φαίνεται στην ίδια κάμερα να βγαίνει από το σπίτι μετά τις 23:00 το ίδιο βράδυ.

Στις 22:10 επέστρεψε στο σπίτι ο Πακιστανός «Γκουλάμ», ο συγκάτοικος του υπόπτου, όπου υποστήριξε στους αστυνομικούς στην αρχική του κατάθεση την Τρίτη 13 Ιουνίου, ότι δεν βρισκόταν ο συγκάτοικός του, ούτε όμως και κάποια κοπέλα κάτι που άλλαξε στις τρεις συμπληρωματικές καταθέσεις του.

Ο Πακιστανός συγκάτοικος ισχυρίστηκε σε εκείνη την κατάθεση, ότι μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας, άκουσε την μοτοσυκλέτα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές να φεύγει από το σπίτι, γεγονός που επιβεβαίωσαν και οι διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί. Ο Πακιστανός υποστήριξε επίσης ότι ο συγκάτοικός του επέστεψε σπίτι τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ όπως είδε είχε πάνω του χώματα, στάχυα και χόρτα και τα παπούτσια του ήταν λασπωμένα.

Ο Πακιστανός συγκάτοικος άλλαξε κάποια σημεία της αρχικής του κατάθεσης

Η χθεσινή συνέντευξη του «Γκουλάμ» στο Live News προκάλεσε μια νέα αστυνομική προσέγγιση. Ο Πακιστανός είχε αλλάξει κάποια σημεία της αρχικής του κατάθεσης τηλεοπτικά, καθώς είπε ότι όταν επέστρεψε σπίτι είδε τον συγκάτοικό του και την κοπέλα να είναι εκεί και να πίνουν μπύρες, σε εμφανή κατάσταση μέθης. Πρόσθεσε πως απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στον 32χρονο να φύγουν από το σπίτι μαζί με την Πολωνή, και πως μετά τις 23:00, άκουσε την μοτοσυκλέτα να φεύγει και με τους δύο μαζί. Το επιχείρημά του όμως δεν διαπιστώνεται από τις κάμερες ασφαλείας του απέναντι σπιτιού που τους είχε «πιάσει» κατά την είσοδό τους.

Ο «Γκουλάμ» υποστήριξε στην εκπομπή ότι είχε ξυπνήσει δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν είχε δει στο σπίτι τον συγκάτοικό του, επικοινωνώντας μάλιστα μαζί του, αλλά το τηλέφωνο του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού ήταν κλειστό. Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής σύνδεσης, οι αστυνομικοί παρενέβησαν για να μιλήσουν ξανά στον άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος έχει βγει προσωρινά από το «κάδρο» των υπόπτων για συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 27χρονης.

Κως: Φοβόταν ή ήθελε να καλύψει τον Μπαγκλαντεσιανό;

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν από τη πρώτη κατάθεση πως ο Πακιστανός ενδέχεται να βρισκόταν υπό καθεστώς φόβου από τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό ή να ήθελε να καλύψει τον συγκάτοικό του. Οι Αρχές γνωρίζουν τις κινήσεις του, και βρίσκεται υπό επιτήρηση.

Να σημειωθεί ότι ο Πακιστανός δεν είχε προβεί σε καμία ανάληψη χρημάτων, ούτε είχε βγάλει εισιτήριο για να διαφύγει, σε αντίθεση με τον 32χρονο προφυλακιστέο συγκάτοικό του.

Κως: Βρέθηκαν τρίχες της Αναστάζια στο κρεβάτι του Μπαγκλαντεσιανού -Την μετέφερε αργότερα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το έγκλημα έγινε μεταξύ 20:38 και 22:10. Θεωρούν πως ο 32χρονος απέκρυψε προσωρινά τη σορό της 27χρονης, σε χωράφια με πυκνή βλάστηση πίσω από το σπίτι. Δεν αποκλείουν το έγκλημα να έχει γίνει εξωτερικά στην πλαϊνή αυλή του σπιτιού, όπου βρέθηκαν κάποια αποτσίγαρα και μπύρες. Στο κρεβάτι του 32χρονου έχουν βρεθεί ίχνη DNA της 27χρονης, και συγκεκριμένα τρίχες.

Ο 32χρονος έκανε μια μικρή βόλτα με την μοτοσυκλέτα του μετά τις 23:00, ίσως για να εξαφανίσει στοιχεία του εγκλήματος ή να βρει υλικά για την κάλυψη της σορού, και εν συνεχεία επέστρεψε στο σπίτι. Εκεί φαίνεται να πήγε στο σημείο απόκρυψης, όπου κάλυψε τη σορό με το σεντόνι και με τις σακούλες σκουπιδιών. Στη συνέχεια φέρεται να την κουβάλησε στον ώμο ή με καρότσι οικοδομικών εργασιών, ακόμη και με πιθανή βοήθεια στο σημείο που βρέθηκε στον υδροβιότοπο στο Τιγκάκι. Στο σημείο εκείνο είχε εντοπιστεί και το τελευταίο στίγμα του κινητού της Αναστάζια, στις 04:16. Χρονικά, σε εκείνο το σημείο φαίνεται να μπαίνει, ίσως από την πίσω πλευρά, στο σπίτι γεμάτος λάσπες.

Κως: Ο 32χρονος έσβησε κλήσεις, μηνύματα και φωτογραφίες πριν προσαχθεί

Ο Alpha έδωσε στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση δολοφονίας της Αναστάζια. Ο βασικός ύποπτος, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, φέρεται να διέγραψε όλα τα αρχεία από το κινητό του, πριν την προσαγωγή στο Α.Τ.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν, έλεγξαν το κινητό του όπου διαπίστωσαν πως είχε σβήσει όλα τα προσωπικά δεδομένα, δηλαδή μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Μπαγκλαντεσιανός είχε διαγράψει όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, οι οποίες έγιναν το βράδυ της δολοφονίας και ίσως μπορούν να αποκαλύπτουν το έγκλημα, όπως και αν υπήρχαν συνεργοί.

Κως: Προφυλακίστηκε για αρπαγή ο Μπαγκλαντεσιανός

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την χθεσινή πολύωρη απολογία του, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Αναστάζια.

Αρνήθηκε για μια ακόμη φορά τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ισχυριζόμενος ότι δεν συνευρέθηκε ερωτικά με την κοπέλα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 32χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Τα αποτελέσματα του DNA θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση της δολοφονίας της Αναστάζια

Τα αποτελέσματα της εξερεύνησης DNA και αποτυπωμάτων στις σακούλες, το σεντόνι και το σώμα της άτυχης κοπέλας, αναμένονται να ρίξουν περισσότερο «φως» στην υπόθεση, και να μεταβάλλουν την κατηγορία σε ανθρωποκτονία. Ταυτόχρονα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί αν της είχε χορηγηθεί κάποια ουσία και τι είχε καταναλώσει.

Ο 32χρονος, υποστήριξε ότι μετά τη συνάντησή τους στο σούπερ μάρκετ, την προηγούμενη Δευτέρα, έφυγε μαζί της με τη μηχανή του για το σπίτι του. Η κοπέλα κρατούσε ένα μπουκάλι κρασί και του ζήτησε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του σπιτιού του. Όταν έφυγαν, ο Μπαγκλαντεσιανός υποστηρίζει ότι την άφησε σε ένα άλλο κεντρικό σημείο για να φύγει μόνη της,. Ωστόσο, καμία κάμερα ασφαλείας των περιοχών δεν εντόπισε κάτι τέτοιο.

Κως: «Σήκωσα τα στάχια, η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη» – Σοκάρει η ανατριχιαστική περιγραφή της εθελόντριας που εντόπισε την Αναστάζια

Μεταξύ άλλων σοκάρει και η συγκλονιστική περιγραφή της εθελόντριας η οποία εντόπισε τη σορό της 27χρονης σε  βαλτώδη περιοχή στην Κω, μέσα σε μαύρη πλαστική σακούλα καλυμμένη από κλαδιά. «Ήταν μια μυρωδιά η οποία γινόταν ολοένα και πιο έντονη» τονίζει στην ανατριχιαστική περιγραφή της η εθελόντρια της Πυροσβεστικής.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο σημείο που εντοπίσθηκε το πτώμα της Αναστάζια είχε ερευνηθεί και τις προηγούμενες ημέρες από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δεν είχαν εντοπίσει την εξαφανισμένη κοπέλα. Η εθελόντρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρήκε τη σορό της Αναστάζια μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, για το ανατριχιαστικό εύρημά της.

«Mε δύο κινήσεις σήκωσα όσο πιο πολλά στάχια μπορούσα και δυστυχώς βρήκαμε την άτυχη κοπέλα. Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Τα συναισθήματα ποικίλουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι η δουλειά μας ξέρετε, όπως ένα ανθρωποκτονιών που ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις», είπε η εθελόντρια μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ήταν μια μυρωδιά, η οποία η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήταν εκεί που η αδρεναλίνη ήταν στο κατακόρυφο. Ήμουν πεπεισμένη ότι βρίσκεται εκεί και ήμουν στο σημείο που έπρεπε να αναζητήσω βοήθεια», τόνισε η εθελόντρια.

Η γυναίκα που την εντόπισε αμέσως ζήτησε βοήθεια από μια ακόμη εθελόντρια που έφτασε στο σημείο και την βοήθησε να απομακρύνουν τα στάχυα και τα κλαδιά. Το σημείο αποκλείστηκε αμέσως από την αστυνομία και ερευνήθηκε από κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Δίπλα στην άτυχη Πολωνή, βρέθηκε σκισμένο το μπλουζάκι της και η τσάντα της, από την οποία ο δολοφόνος της είχε αφαιρέσει τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της αστυνομίας, που θα δείξουν και τον δράστη του άγριου εγκλήματος.

Κως: «Ο σύντροφός της δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατό της», υποστηρίζει η μητέρα της 27χρονης Αναστάζια

Σε ανάρτησή της σε ομάδα στο Facebook έγραψε: «Eίμαι η μητέρα της Αναστάζια και μπορώ να αποδείξω σε όλους, ότι ο φίλος της δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της κόρης μου. Με πήρε αμέσως μετά την εξαφάνιση της και το ανέφερε αμέσως και στην αστυνομία όπου τους έστειλε και τα σημεία με τις τοποθεσίες που έδειχναν πως βρισκόταν το κινητό της. Ο ίδιος έψαχνε όλη την νύχτα, άλλα η αστυνομία υποτίμησε το γεγονός και του είπαν να το καταγγείλει την επόμενη ημέρα το πρωί. Αν είχαν ενεργήσει άμεσα θα ζούσε η κόρη μου. Όσο έστελνε τις τοποθεσίες το κινητό ήταν διαθέσιμο, το πρωί δεν ήταν. Την υπόθεση ο ίδιος έκανε γνωστή στην πρεσβεία, δεν θα περιγράψω όμως άλλο την κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος φίλος της Αναστάζια επέστρεψε στην Πολωνία μαζί με τη μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε.

Κως: Οι γονείς και ο αδελφός υποστηρίζουν τον σύντροφο της κόρης τους

Υπενθυμίζεται πως το  28χρονο έχουν υποστηρίξει και ο πατέρας και ο αδερφός της κοπέλας. «Αποκλείεται να έχει κάποια σχέση ο σύντροφός της, επειδή εργαζόταν. Είχαν δέκα χρόνια σχέση. Αποκλείεται. Δε θα μπορούσε να συμμετέχει σε αυτό. Δεν είναι λογικό. Τις ώρες που έγινε αυτό, αυτός εργαζόταν», τόνισε ο πατέρας της.

Αντίστοιχα, ο αδερφός της 27χρονης ξεκαθαρίζει πως τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του βάζουν το χέρι τους στη φωτιά πως ο 28χρονος σύντροφος της Αναστάζια δεν εμπλέκεται στην δολοφονία της.

«Κόβω το χέρι μου. Είμαι σίγουρος 100%. Όχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αν αντιλαμβανόταν κάτι τέτοιο ο Μιχάλ, και πέντε άτομα να ήταν, θα πάλευε με τα ίδια του τα χέρια και τους πέντε», είπε χαρακτηριστικά.

Κως: «Η καρδιά μου αιμορραγεί…», λέει ο σύντροφος της Αναστάζια

«Εγώ και η Αναστάζια σχεδιάζαμε να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδιά. Ήμασταν μαζί για 10 ολόκληρα χρόνια και είχαμε μια πολύ καλή ζωή. Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ στη ζωή μου, ήταν το άλλο μου μισό. Τώρα απλά η καρδιά μου αιμορραγεί και η ζωή μου πήγε στην κόλαση», είπε σε νέες του δηλώσεις ο σύντροφος της Αναστάζια, ο οποίος δείχνει συντετριμμένος.

Κως: «Τα γυρίζει» ο Μπαγκλαντεσιανός, αλλάζει την κατάθεση – Αρνείται την σεξουαλική επαφή

Ο υπήκοος Μπαγκλαντές κρατείται με την κατηγορία της αρπαγής και θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια που εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής στην Κω. Ο 32χρονος αρνείται τα πάντα και δηλώνει πως δεν έχει διαπράξει το έγκλημα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου υποστηρίζει πως η κατηγορία είναι για αρπαγή και δεν έχει αλλάξει κάτι προς το παρόν.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές θα ισχυριστεί στην ανακρίτρια πως μετά τη συνάντηση που είχε με την κοπέλα την προηγούμενη Δευτέρα, την πήρε και πήγαν στο σπίτι του και ότι εκεί η κοπέλα έμεινε μαζί του, ήπιαν μερικές μπύρες και φύγανε και την άφησε στο σημείο όπου η ίδια έδωσε το στίγμα της στον φίλο της και του είπε «έλα να με πάρεις».

Κως: Οι τελευταίες μαρτυρίες που ρίχνουν φως στην υπόθεση

Συνεχίζει η Αστυνομία να εξετάζει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια της για τη δολοφονία της 27χρονης στην Κω, ενώ παράλληλα κάνει «φύλλο και φτερό» όλες τις λεπτομέρειες για τη ζωή και τις δραστηριότητες της κοπέλας στο νησί.

Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φως, καθώς ανοίγουν τα στόματα των κατοίκων του νησιού και των συναδέλφων της Αναστάζια στο ξενοδοχείο. Υπάλληλοι που γνώριζαν την ίδια και τον σύντροφό της αποκάλυψαν ότι το τελευταίο διάστημα περνούσαν κρίση στη σχέση τους. Όπως είπαν, τον τελευταίο καιρό τσακώνονταν αρκετά και οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν πιο τεταμένες. Πάντως, κάνουν λόγο για ένα χαμογελαστό κορίτσι και τονίζουν ότι δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Αυτό ίσως να εξηγεί και την απάντηση του συντρόφου της στο μήνυμα που του έστειλε το μοιραίο βράδυ. Η κοπέλα φέρεται να έστειλε ότι δεν αισθάνεται καλά εκεί που βρίσκεται και του ζήτησε να πάει να την πάρει. Ο 28χρονος σύντροφός της, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν εκείνη την ώρα, δεν κινητοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να της απάντησε «έλα μόνη σου», ενώ δεν την ρώτησε καν πού είναι και γιατί είναι εκεί.

Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, είχε μία εφαρμογή στο κινητό του από την οποία μπορούσε να παρακολουθεί το στίγμα της. Οπότε λογικά θα ήξερε που βρίσκεται η 27χρονη. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι από τη στιγμή που η Αστυνομία τον άφησε να επιστρέψει στην Πολωνία, σημαίνει ότι δεν βρίσκεται στο «κάδρο» των υπόπτων.

Κως: Ο Μπαγκλαντεσιανός είχε κάνει μεροκάματα στο ξενοδοχείο που εργαζόταν η 27χρονη

Οι Αρχές εξετάζουν τη σύνδεση με τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, ο οποίος απολογείται σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν την 27χρονη να βγαίνει από το μίνι μάρκετ και να πηγαίνει μαζί με τον Μπαγκλαντεσιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είχε κάνει κάποια μεροκάματα στο ξενοδοχείο που δούλευε η Αναστάζια με το σύντροφό της και ίσως γνωρίζοντας από εκεί.

Ο αλλοδαπός δούλευε κυρίως στα χωράφια και έκανε γενικά κάποια μεροκάματα σε ξενοδοχεία του νησιού.

Κως: Η «βόμβα» Κατερινόπουλου και η εκτίμηση του Γρηγόρη Λέων

Όπως αποκάλυψε το MEGA, η 27χρονη δολοφονήθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός της.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος ταξίαρχος εν αποστρατεία και ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» σχετικά με την υπόθεση.

«Μου κάνει εντύπωση η κατηγορία της αρπαγής, αφού η ίδια έχει πάει στο σπίτι με την θέλησή της», σχολίασε αρχικά ο κ. Κατερινόπουλος.

Και συμπλήρωσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος: «Το θέμα εδώ είναι πού έγινε το μοιραίο, στο πρώτο ή στο δεύτερο σπίτι. Αλλά όπου και να έγινε η μεταφορά του πτώματος ακόμα και 100 μέτρα, είναι απίθανο να μεταφέρθηκε από το ένα σπίτι στο άλλο από ένα άτομο μόνο. Το πιο πιθανό είναι η δολοφονία να έγινε στο δεύτερο σπίτι».

«Εδώ θα μιλήσουν τα στοιχεία και τα τηλέφωνα. Είναι σημαντική η αυτοψία του χώρου που βρέθηκε και οι πτωματικές υποστάσεις», τόνισε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία.

Ο Γρηγόρης Λέων συμφώνησε με τον κ. Κατερινόπουλο ότι σημαντικά συμπεράσματα μπορεί να εξαχθούν από την αυτοψία και τις πτωματικές υποστάσεις.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν μιλάμε για ανεύρεση σωρού μετά από μέρες μιλάμε για αλλοίωση στοιχείων. Όμως, από την εμπειρία θα σας έλεγα, ότι θα έχουμε στοιχεία κυρίως από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επίσης από τις τοξικολογικές εξετάσεις μπορεί να δοθούν απαντήσεις γιατί μπορεί να μην υπάρχουν έντονα σημάδια βίας».

Σχετικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις ανέφερε ο κ. Λέων ότι ένα άψυχο σώμα δεν απεκκρίνει τις ουσίες που έχουν καταναλωθεί κι έτσι οποιαδήποτε ουσία πιθανόν να έχει ληφθεί οι ανάλογες εξετάσεις θα το δείξουν.

Ο κ. Λέων ερωτώμενος εάν είναι σωστή απόφαση να μεταφερθεί η σορός της άτυχης κοπέλας, προκειμένου να ταφεί στην πατρίδα της απάντησε ότι από την στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι, τότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

Καταλήγοντας ο Θανάσης Κατερινόπουλος εκτίμησε «δεν είναι υπόθεση ενός ανδρός η δολοφονία της 27χρονης, μην απορήσετε να δούμε και εκπλήξεις στην πορεία των ερευνών».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ