Βρώμη από το βράδυ χωρίς μαγείρεμα ή overnight oats που θυμίζει γλυκιά πίτα με μύρτιλλα


Αν δοκιμάσεις αυτή την πηχτή, κρεμώδη βρώμη θα νομίζεις ότι τρως γλυκιά πίτα για πρωινό! Διπλασίασε, τριπλασίασε ή τετραπλασίασε τη δόση για να φτιάξεις περισσότερες μερίδες. Η βρόμη θα παραμείνει φρέσκια σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.

1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
1/2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1/4 φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
2 κ.σ. γλυκαντικό (μέλι, στέβια, σιρόπι σφενδάμνου)
1/4 φλ. μύρτιλλα (και λίγα ακόμη για το σερβίρισμα, αν θέλεις)

Βάλε όλα τα συστατικά σε ένα βάζο ή πλαστικό δοχείο με καπάκι. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκέπασε και άφησέ το στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Σέρβιρε κρύο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλου είδους γάλα όπως αμυγδάλου.

Αν δεν βρεις φρέσκα μύρτιλλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις καταψυγμένα – κατά προτίμηση τα μικρότερα, άγρια μύρτιλλα αν μπορείς να τα βρεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ