Γυρίζει η κλεψύδρα για τον Αλέξη Γεωργούλη: Πότε αναμένεται η άρση της ασυλίας του


Ανοίγει ο δρόμος για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, καθώς θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) την ερχόμενη Τρίτη, 23 Μαΐου.

Για τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία της Επιτροπής, ορίστηκε από τα μέσα Απριλίου εισηγητής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι, που ανέλαβε να ετοιμάσει τον σχετικό φάκελο προκειμένου να εξεταστεί σε τόσο σύντομο διάστημα το αίτημα άρσης της ασυλίας που κατέθεσαν οι βελγικές αρχές, καθώς υπάρχει έρευνα εις βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα».

Ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης άλλωστε έχει ζητήσει να επισπευσθεί η διαδικασία προκειμένου οι συνήγοροί του να έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, καθώς αυτό δεν θα μπορέσει να συμβεί αν δεν αρθεί η ασυλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης έχει μέχρι στιγμής αποστείλει 3 επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με την υπερασπιστική του γραμμή να κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδέιξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η Επιτροπή έχει καλέσει τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος μέσω επιστολής του απάντησε ότι δεν θα δώσει το «παρών» στην ακρόαση, καθώς επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο για να ξεκινήσει η δίκη.

Πότε θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Γεωργούλη

Η Επιτροπή, στην επόμενη συνεδρίαση, θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας και στην συνέχεια την υπόθεση θα αναλάβει η Ολομέλεια της Ευρωβουλής, με ψηφοφορία ανάτασης χειρός. Η πιο κοντινή ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας είναι τον Ιούνιο.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες περί βιασμού και ξυλοδαρμού της καταγγέλλουσας.

Την ίδια ημέρα, στις 23 Μαΐου, αναμένεται απόφαση και για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη. Επίσης, στην ατζέντα της επιτροπής περιλαμβάνεται και το αίτημα περί ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ