Οι περισσότεροι γνωρίζουν την σημασία της υγιεινής διατροφής. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι πως τα σκεύη που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το φαγητό είναι εξίσου σημαντικά όπως το ίδιο το φαγητό. Ακόμα και η πιο υγιεινή διατροφή μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία εάν τα μαγειρικά σας σκεύη είναι τοξικά. Κάναμε μια έρευνα και είδαμε τα πιο επικίνδυνα μαγειρικά σκεύη καθώς και τις πιο ασφαλείς επιλογές.
Δείτε τι βρήκαμε:
1. Σκεύη από τεφλόν
Το τεφλόν είναι πιθανώς το πιο επικίνδυνο υλικό στην λίστα και πολλοί το επιλέγουν επειδή είναι βολικό και αντικολλητικό. Είναι όμως το πιο τοξικό.
Όταν αυτό το υλικό ζεσταθεί στους πάνω από 300 βαθμούς Κελσίου, απελευθερώνει τοξίνες στο φαγητό. Αυτές οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα όπως τη γρίπης και είναι επικίνδυνες και για ζώα.
Δοκιμάστε μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο. Είναι μία ασφαλής επιλογή που αντέχει στον χρόνο. Ζεσταίνει καλά και ομοιόμορφα και δεν απελευθερώνει καμία τοξίνη στο φαγητό.