Τρεις νέες «βόμβες» θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως δείχνουν τα στοιχεία που προκύπτουν τις τελευταίες ώρες. Ο ευρωβουλευτής, ο οποίος ετέθη εκτός ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωομάδας της Αριστεράς δηλώνει αθώος και έτοιμος να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές, σε μια συμβολική κίνηση.
Από τη μεριά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπάρχει οποιαδήποτε κάλυψη για τον ευρωβουλευτή τόσο από την ηγεσία του κόμματος δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, καθώς και από τις δηλώσεις όλων των στελεχών που έχουν τοποθετηθεί για το θέμα. Ωστόσο, την ίδια ώρα συνεχίζεται η πολιτική διαμάχη σε σχέση με το ποιος διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας στον Τύπο παρά τη θέλησή της.
Για τις νέες καταγγελίες
Σύμφωνα με το Mega, οι τρεις νέες καταγγελίες θα προέρχονται από εργαζόμενους στο γραφείο του – τότε ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξη Γεωργούλη ήδη από τους πρώτους μήνες του στις Βρυξέλλες.
Η πρώτη υπόθεση σχετίζεται με ασκούμενη στο γραφείο του, η οποία κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη, ενώ ανάλογο περιεχόμενο έχει και η υπόθεση ενός άνδρα, μόνιμου υπαλλήλου στο γραφείου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασκούμενη έκανε αναφορά στο γραφείο προσωπικού, ενώ και οι δύο εργαζόμενοι έφυγαν από το γραφείο του Γεωργούλη.
«Εγώ είδα ότι οι δύο αυτοί υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και προσπάθησα να τους απομακρύνω και εκείνοι για λόγους αντεκδίκησης προχώρησαν σε αυτές τις καταγγελίες που δεν ίσχυαν», υποστηρίζει από τη δική του μερικά ο Αλέξης Γεωργούλης.
Η τρίτη περίπτωση σχετίζεται με υπάλληλο στο γραφείο του, η οποία φέρεται να βγήκε με τον Αλέξη Γεωργούλη για ποτό και εκείνος της επιτέθηκε και τη χτύπησε. Μέχρι σήμερα βρίσκεται σε στάση αναμονής χωρίς να έχει κάνει καταγγελία.
Πότε θα γίνει η άρση ασυλίας του Γεωργούλη
Για βιασμό και σωματική βλάβη καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη η Ελένη Χρονοπούλου, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο MEGA ο δικηγόρος της, Σπήλιος Σπηλιάκος, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τον χρόνο άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή.
«Φαντάζομαι είναι ζήτημα καθυστέρησης των βελγικών Αρχών. Η καταγγελία είχε ονομαστικοποιηθεί ήδη από το Μάιο του 2020. Έζησε έναν Γολγοθά αλλά όπως θα δείτε και από απλή ανάγνωση του βιογραφικού της, είναι ένας άνθρωπος πολύ δυνατός».
Σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου αναμένεται να λάβουν τη δικογραφία οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη.
Ωστόσο, η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή φαίνεται ότι θα πάρει χρόνο καθώς στην ατζέντα της JURI την επόμενη εβδομάδα δεν συμπεριλαμβάνεται η υπόθεση Γεωργούλη. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση ειδικά για την καταγγελία σε βάρος του.
Το αίτημα των βελγικών αρχών που έλαβε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα πρέπει να παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, η οποία είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει την επομένη εβδομάδα, 24 και 25 Απριλίου.
Ωστόσο χθες έγινε γνωστό, ότι το ζήτημα της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια συνεδρίαση προκειμένου να οριστούν οι συντονιστές για τον συγκεκριμένο φάκελο και σε μεταγενέστερο στάδιο θα κληθεί ο ευρωβουλευτής να μιλήσει στην αρμόδια επιτροπή, αλλά και να γίνει η ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας.
Τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να δώσουν τη γνώμη τους. Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής είναι στις 30 Μαΐου, όμως δεν πρέπει να αποκλείεται έκτακτη συνεδρίαση αν αυτό ζητηθεί για το συγκεκριμένο θέμα. Μετά θα πρέπει να συγκληθεί η Ολομέλεια αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα μπει στην ατζέντα η υπόθεση Γεωργούλη.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα λυθούν τα χέρια της εισαγγελέως και το θέμα θα πάρει τη δικαστική οδό.
Τι λέει η πλευρά της Ελένης Χρονοπούλου
Η νομική σύμβουλος της Κομισιόν, Ελένη Χρονοπούλου με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιέγραψε τις κινήσεις στις οποίες προχώρησε, αμέσως μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό.
«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη», ανέφερε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η πλευρά της καταγγέλλουσας αρνείται τις φήμες που περιγράφουν ως αισθηματική την σχέση της με τον Αλέξη Γεωργούλη.
«Είναι λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται», έγραψε η Ελένη Χρονοπούλου στο Facebook.
ΝΔ: Αντιφάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Γεωργούλη
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για αντιφάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κ. Παπαδημούλης ισχυρίστηκε ότι μόλις τις τελευταίες μέρες το πληροφορήθηκε ο κ. Τσίπρας, ενώ η κα. Τσαπανίδου λέει ότι ενημερώθηκε τον Ιούλιο το 2022. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αποδεδειγμένα στο παρελθόν, όχι μόνο επέδειξε ανοχή σε κακοποιητικές συμπεριφορές, όπως προέκυψε και με όσα συνέβησαν στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, αλλά επιχείρησε και τη συγκάλυψη τους για να μην «πληγεί πολιτικά η αριστερά», θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παραδεχθεί με ανακοίνωση του ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε για τις σεξουαλικές επιθέσεις στην πρεσβεία και είχε στείλει σχετική επιστολή στον Μαδούρο. «Οι αντιφάσεις αυτές δημιουργούν πολύ περισσότερα ερωτήματα», προσθέτουν.
Μητσοτάκης για υπόθεση Γεωργούλη: Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στην Κέρκυρα, καλώντας τον κ. Τσίπρα να «ξανασκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε όλα αυτά τα χρόνια, με αφορμή και το «μπούμερανγκ» της τελευταίας υπόθεσης του ευρωβουλευτή του. Ξεκαθάρισε, όμως ότι δεν είναι πρόθεση της ΝΔ να γενικεύσει προσωπικές συμπεριφορές όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν διότι όπως είπε «εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ».
Γύρισε «μπούμερανγκ» στον ΣΥΡΙΖΑ
Κυβερνητικά στελέχη επανέρχονται στην «πρόσφατη απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να χρεώσει προσωπικά στον πρωθυπουργό και στο σύνολο της Νέας Δημοκρατίας υποθέσεις που αφορούσαν είτε κάποια μέλη, είτε συμπεριφορές ανθρώπων που δεν ήταν κομματικά στελέχη και δεν είχαν ποτέ διατυπωθεί κατηγορίες εις βάρος τους», όπως λένε. Εξειδικεύουν στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη όπου ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπάθησε να αποδώσει ευθύνες στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού υποστηρίζοντας ότι όφειλαν να γνωρίζουν δίχως να έχει υπάρξει καμία καταγγελία».
«Ας αναλογιστούν οι αντίπαλοί μας πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ «να απαντήσουν σε ένα πολύ απλό ερώτημα: Πώς γίνεται να διαγράφουν από τις τάξεις τους τον κ. Γεωργούλη μόλις καταγγέλθηκε και να κρατούν στα ψηφοδέλτιά τους τον κ. Παππά που καταδικάστηκε με ψήφους 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο». Επαναφέρει έτσι το θέμα της καταδίκης του πρώην υπουργού για παράβαση καθήκοντος για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και τα όσα «δένουν» τον κ. Παππά και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.