Διατροφή: Φτιάξτε γεμιστές πιπεριές για όλη την οικογένεια


Οι γεμιστές πιπεριές κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Από γεμιστές πιπεριές με τυρί μέχρι χορτοφαγικές γεμιστές πιπεριές, αυτό το ευέλικτο λαχανικό είναι ένα από τα αγαπημένα μας για πειραματισμό. Αρκετά δυνατές για να κρατήσουν το σχήμα τους, οι πιπεριές είναι αρκετά μεγάλες για να κρατήσουν μια αξιοπρεπή ποσότητα γέμισης, ενώ παράλληλα προσαρμόζονται σε μια ποικιλία γεύσεων—είναι το τέλειο δοχείο για μια ποικιλία γεμίσεων και συστατικών. Δεν είστε σίγουροι τι να φτιάξετε για δείπνο απόψε; Αυτό σας καλύπτει!

Γεμιστές πιπεριές

Συστατικά

  • 6 πιπεριές
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
  • 225 γρ καστανό ρύζι
  • 50 γρ σταφίδες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι σουμάκ (προαιρετικά)
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

 

Μέθοδος παρασκευής

  • Μαγειρέψτε το καστανό ρύζι για τον μισό χρόνο που προτείνει στη συσκευασία.
  • Όσο ψήνεται το ρύζι μπορείτε να ετοιμάσετε τις πιπεριές και τη γέμιση. Πλύνετε τις πιπεριές και κόψτε τις κορυφές, βεβαιωθείτε ότι το πράσινο κοτσάνι είναι ακόμα κολλημένο, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κορυφή της πιπεριάς για καπάκι. Αφαιρέστε τους σπόρους και βάλτε και τα έξι σε μια κατσαρόλα ώστε να σταθούν όρθια. Αφήνω στην άκρη.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε απαλά σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους με λίγο ελαιόλαδο. Κόβετε το κολοκυθάκι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέστε τα φραγκοστάφυλα και τα μπαχαρικά.
  • Μέχρι αυτή τη στιγμή το ρύζι σας θα πρέπει να είναι έτοιμο. Το στραγγίζετε και το προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα, δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ζωμό μας.
    Μόλις αρχίσει να αναβράζει, χαμηλώστε σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το ρύζι να ψηθεί πλήρως. Προσθέστε περισσότερο υγρό εάν χρειάζεται. Μόλις ψηθεί, δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε.
  • Ρίξτε με κουτάλι το ρύζι στις πιπεριές, γεμίζοντάς τες μέχρι την κορυφή και μετά τοποθετήστε ξανά την κορυφή της πιπεριάς. Επαναλάβετε, ώστε να γεμίσουν και οι έξι πιπεριές.
  • Ρίξτε προσεκτικά λίγο βραστό νερό στην κατσαρόλα, στην οποία κάθονται οι πιπεριές, προσέχοντας να μην το ρίξετε πάνω από τις πιπεριές. Το νερό πρέπει να φτάσει περίπου στο μισό ύψος της πιπεριάς. Βάλτε ένα καπάκι, ανάψτε την εστία σε μέτρια φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 30 -45.

Συμβουλές:

Εάν οι πιπεριές σας δεν κάθονται όρθιες στην κατσαρόλα επειδή υπάρχει χώρος γύρω τους, τότε στύψτε ένα κρεμμύδι ή μια πατάτα δίπλα τους για να καθίσουν σφιχτά.

Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι με βραστό νερό που μαγειρεύονται οι πιπεριές. Αυτό θα προσθέσει λίγο άρωμα και θα μαλακώσει όμορφα.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ρύζι, απλώς κόψτε το πρώτο στάδιο. Προσθέστε το ρύζι σας στο μείγμα του κρεμμυδιού χωρίς να το προμαγειρέψετε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ