Μια εύκολη, ελαφριά συνταγή, ιδανική για όσους δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγειρέματα αλλά και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή νηστεύουν.
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1/3 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. ντοματίνια
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία παρασκευής
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, προσθέτουμε την κάππαρη.
Παράλληλα, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. νερό από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.
Πηγή: olivemagazine.gr