Αν ψάχνετε τρόπους για να χρησιμοποιήσετε μια συσκευασία κρέμα τυριού που έχετε στο ψυγείο σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε δεκάδες γλυκές και αλμυρές συνταγές. Πώς μπορείτε όμως να το χρησιμοποιήσετε σωστά και να αρέσει σε όλους; Υπάρχουν και γλυκές και αλμυρές δημιουργίες που μπορείτε να κάνετε ακόμη και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους να τις λατρέψουν. Μια τέτοια συνταγή είναι το ντιπ καβουριού στο φούρνο. Απολαύσαμε αυτή την εξαιρετική συνταγή με καβούρι σε ένα πάρτι ή σε μια φιλική συγκέντρωση σε σπίτι. η γαμήλια δεξίωση του εγγονού μου.
Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 κονσέρβες καβούρι, στραγγισμένο, ξεφλουδισμένο και αφαιρεμένο χόνδρο ή 2 φλιτζάνια απομίμηση καβουριού με νιφάδες
- 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 στρογγυλά καρβέλια (1 κιλό το καθένα) προζύμι χωρίς φέτες ή ιταλικό ψωμί
- Επιπλέον φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες, προαιρετικά
- Διάφορα φρέσκα λαχανικά, κράκερ και/ή φρυγανισμένοι κύβοι ψωμιού
Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε ξινή κρέμα. Ανακατέψτε καλά. Διπλώστε το καβούρι, το τυρί και τα κρεμμύδια. Κόψτε το πάνω μέρος από κάθε καρβέλι ψωμί. Κυλήστε προσεκτικά το κάτω μέρος, αφήνοντας σε ένα καλό μέγεθος το υπόλοιπο. Όταν λοιπόν αφαιρέσετε τις κορυφές, το αφήνετε στην άκρη. Ρίξτε ένα κουτάλι μείγμα καβουριών στο μπολ του ψωμιού. Τοποθετείστε σε ταψί. Τοποθετήστε τα κρατημένα κομμάτια ψωμιού σε μία στρώση γύρω από αυτά που μοιάζουν με μπολ. Ψήνουμε ακάλυπτο το ψωμί στους 350° μέχρι να ζεσταθεί το ντιπ, 45 με 50 λεπτά. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια αν θέλουμε. Σερβίροθμε με διάφορα φρέσκα λαχανικά, κράκερ ή ακόμα και φρυγανισμένους κύβους ψωμιού.
Πώς μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή για ντιπ με καβούρια πιο προσωποποιημένη;
Αντί για κονσέρβα ή απομίμηση καβουριού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα καβούρια. Για να κάνετε αυτό το ντιπ καβουριού λίγο πιο πικάντικο, ανακατέψτε σε ένα κουτί πράσινες τσίλι πιπεριές κομμένες σε κύβους ή προσθέστε μερικές σταγόνες καυτερής σάλτσας. Ή, αντικαταστήστε το τυρί τσένταρ με μοτσαρέλα. Εάν αισθάνεστε φιλόδοξοι, δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σε ένα σπιτικό μπολ ψωμιού αντί για ένα στρογγυλό ψωμί που αγοράζεται στο κατάστημα.
Μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για ντιπ με καβούρια νωρίτερα;
Το ψωμί μπορεί να γεμιστεί νωρίτερα και να ψυχθεί για έως και 1 με 1/2 ώρα. Φροντίστε να το βγάλετε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Εάν δεν ψήνετε το ντιπ καβουριού στο μπολ ψωμιού, μπορείτε να κάνετε το ντιπ λίγες ώρες πριν το σερβίρετε και να το βάλετε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για ψήσιμο. Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δοκιμάστε άλλες συνταγές για να τις φτιάξετε σε μπολ ψωμιού και ακόμα περισσότερες συνταγές με καβούρια.