Γονείς: Τι συναισθήματα βιώνουν οι μαμάδες που ζουν μόνες τους;


Η διαχείριση της ευθύνης της ανατροφής των παιδιών χωρίς τον σύντροφό σας μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αλλά να θυμάστε ότι, παρόλο που ο σύντροφός σας δεν είναι μαζί σας, λόγω θανάτου, διαζυγίου, χωρισμού, υπάρχουν αρκετά σημαντικά οφέλη από το να είσαι μόνη μαμά! Έτσι, η αποδοχή της πραγματικότητάς σας ότι θα μείνετε μόνοι σας για τουλάχιστον κάποιο χρονικό διάστημα, πιθανώς στο ταξίδι της γονεϊκότητάς σας, είναι μια ουσιαστική πτυχή της εκμάθησης πώς να αντιμετωπίσετε το να είστε ανύπαντρη μητέρα.

Οι κοινοί αγώνες που αντιμετωπίζουν οι ανύπαντρες μαμάδες

Ο εντοπισμός και η αναγνώριση μερικών από τους κοινούς αγώνες που αντιμετωπίζουν οι ανύπαντρες μητέρες παγκοσμίως είναι επίσης σημαντικό για να μάθετε πώς να είστε μια ευτυχισμένη ανύπαντρη μαμά. Γιατί είναι έτσι; Είναι επειδή το να είσαι μόνη μαμά μπορεί να νιώθεις αρκετά απομονωμένος για σένα. Μπορεί να νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει επειδή δεν ήταν στην κατάστασή σας, σωστά;

Ωστόσο, όταν μαθαίνετε για ορισμένα πιθανά ζητήματα με τα οποία μπορεί να παλεύετε και τα οποία είναι γνωστά σε πολλούς μόνους γονείς εκεί έξω, μπορεί να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε την αίσθηση της ενότητας και του ανήκειν! Έτσι, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του να είσαι ανύπαντρη μητέρα. Λοιπόν, σε αυτό το ταξίδι της εκμάθησης πώς να είσαι μια ευτυχισμένη ανύπαντρη μαμά, ας δούμε μερικούς αγώνες που είναι συνηθισμένοι στις περισσότερες ανύπαντρες μαμάδες:

Οικονομικές προκλήσεις

Το να είσαι ο μοναδικός τροφοδότης και φροντιστής στη ζωή του παιδιού σου είναι ήδη απίστευτα δύσκολο. Και όταν προσθέσετε το θέμα της οικονομικής πίεσης και της ανεπάρκειας σε αυτό, μπορεί να γίνει δύσκολο να παραμείνετε στη ζωή. Οι ανύπαντρες μαμάδες συχνά κάνουν περισσότερες από μία δουλειές για να βγάλουν αρκετά χρήματα για τις οικογένειές τους. Έτσι, η δημιουργία μιας ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής όταν είσαι ανύπαντρη μητέρα είναι ένας σημαντικός αγώνας. Οι οικονομικοί αγώνες όπως η έλλειψη ασφάλισης υγειονομικής περίθαλψης, η αδυναμία λήψης βοήθειας για τη φροντίδα του παιδιού επειδή είναι πολύ ακριβό, κ.λπ., είναι κοινά για τις ανύπαντρες μητέρες.

Συναισθηματικές προκλήσεις

Η πραγματικότητα είναι ότι το να είσαι ανύπαντρη μαμά είναι μοναξιά. Δίνοντας προτεραιότητα στο παιδί σας και κάνοντας ό,τι μπορείτε για να το υποστηρίξετε, μπορείτε να αισθάνεστε πολύ απομονωμένοι. Αυτό καλύπτει τις ανύπαντρες μητέρες. Συχνά αντιμετωπίζουν τη μοναξιά της μονογονεϊκότητας. Οι αγώνες ψυχικής υγείας με άλλες μορφές όπως το άγχος, το άγχος, το αίσθημα απελπισίας ή άδειο ή άχρηστο είναι επίσης κοινά στις ανύπαντρες μητέρες.

Ενοχές μαμάς

Το να καταλάβετε πώς να είστε ανύπαντρη μαμά χωρίς βοήθεια λόγω οικονομικών προβλημάτων μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το να περνάτε χρόνο ανάμεσα στις δουλειές σας και να περνάτε επαρκή ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας, ενώ γνωρίζετε ότι έχετε πλήρη ευθύνη και εξουσία για την ευημερία του παιδιού σας, κάνει την εμπειρία της ενοχής της μαμάς πολύ συνηθισμένη και φυσική.

Κόπωση λόγω περιορισμένου χρόνου

Και ένας από τους πιο συνηθισμένους αγώνες που αντιμετωπίζουν οι ανύπαντρες μαμάδες είναι η σκέψη ότι εύχονται να μείνουν περισσότερες από 24 ώρες στη μέρα! Ο χρόνος κυλά όταν είστε ο κύριος φροντιστής και ο τροφοδότης για τη μικρή σας οικογένεια. Άρα, η κούραση είναι αναπόφευκτη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ