Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω μια ξαφνική απόλυση;


Η αντιμετώπιση μιας ξαφνικής απόλυσης μπορεί να είναι δύσκολη, όχι μόνο για το άτομο που απολύθηκε αλλά και για άλλους που γνωρίζουν άτομα που έχουν βιώσει το ίδιο. Μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη ενός ατόμου, να επηρεάσει τη διάθεσή του, να οδηγήσει σε διαταραχές στη διατήρηση της υγείας και της ρουτίνας του και επίσης να τον κάνει πιο αντιδραστικό σε καταστάσεις που εκτυλίσσονται γύρω του. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η εύρεση τρόπων για να μπορέσετε να φροντίσετε τον εαυτό σας είναι ζωτικής σημασίας.

Τα ακόλουθα είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας εάν έχετε απολυθεί:

  • Να θυμάστε ότι αυτό δεν αφορά τον ατομικό σας εαυτό ή την ικανότητά σας. Είναι μια αντανάκλαση του τι συμβαίνει στο ευρύτερο οργανωτικό πλαίσιο και στο συνολικό παγκόσμιο οικονομικό σενάριο.
  • Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα επιτεύγματα που είχατε και τους τρόπους με τους οποίους έχετε ξεπεράσει και τις προηγούμενες απογοητεύσεις.
  • Προσπαθήστε να μην αφήσετε τον εαυτό σας να πάρει την εναλλακτική του να μην κάνετε τα πράγματα που είναι σημαντικά για την καθημερινή σας ζωή και τις δραστηριότητές σας. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η συνέχεια αυτών.
  • Αναγνωρίστε ότι αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση και αποδεχτείτε τα συναισθήματα που περνάτε. Μοιραστείτε αυτές τις εμπειρίες με το σύστημα υποστήριξής σας, ώστε να σας βοηθήσουν να επικεντρώσετε ξανά τη σκέψη σας και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε προοπτική σε δύσκολες στιγμές.
  • Αποφύγετε κάθε σύγκριση με άλλους και ποια είναι η τροχιά της ζωής τους.
  • Συνεχίστε να ανακατευθύνετε τον εαυτό σας προς την υιοθέτηση μιας προσέγγισης επίλυσης προβλημάτων. Χρειάζεται να καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια αναζήτησης λύσεων και τρόπων πλοήγησης της κατάστασης. Μιλήστε με μέντορες και συμβούλους και ζητήστε την καθοδήγησή τους σε αυτό το θέμα.

Εάν είστε κάποιος που βλέπει μια σειρά απολύσεων να συμβαίνουν γύρω σας και τα νέα για το ίδιο σας οδηγούν σε μεγαλύτερο άγχος και ένα αίσθημα κατακλυσμού μέσα σας, τότε είναι σημαντικό να προσέχετε τα εξής:

  • Αναγνωρίστε ότι αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση. Μην εσωτερικεύετε τις ευθύνες και τις ενοχές για αυτό που είναι η εμπειρία των άλλων γύρω σας.
  • Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να διατηρείτε μια κατάσταση ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για όσα έχετε.
  • Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε μια συστηματοποιημένη προσέγγιση των καθηκόντων σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε και να διατηρήσετε την παραγωγικότητά σας.
  • Απευθυνθείτε σε όσους έχουν απολυθεί με τρόπο που να μην σας προκαλεί. Είναι σημαντικό να δίνετε ταυτόχρονα προτεραιότητα στην ευημερία σας.
  • Μην κρατάτε και μην εσωτερικεύετε αρνητικές καταστάσεις και συναισθήματα ενοχής και αυτοκατηγορίας. Μοιραστείτε και συζητήστε αυτά με άλλους γύρω σας.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, ανεξάρτητα από το τι και πώς αυτή η εμπειρία επηρεάζει και σας επηρεάζει, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτή είναι μια φάση και μια κατάσταση που επίσης θα αλλάξει. Εάν αντιμετωπίζετε σημαντική αγωνία η οποία γίνεται μη διαχειρίσιμη και εμποδίζει συνεχώς την ικανότητά σας να λειτουργείτε σε διάφορους τομείς της ζωής σας, τότε είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για να αναζητήσετε βοήθεια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ