Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Λεπτό προς λεπτό η κηδεία και η ταφή [Live]


Σε εξέλιξη από τα ξημερώματα είναι το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία έφτασε νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 6 το πρωί μεταφέρθηκε η σορός από το Α’ νεκροταφείο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 11.00.

Η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τελεσθεί χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και θα συμμετέχουν και άλλα 12 συνοδικά μέλη. Αναμένεται να εκφωνήσει τον επικήδειο ο γιος του Παύλος αλλά και ένα μέλος της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Η όλη τελετή θα διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα με τους υπεύθυνους των βασιλικών οικογενειών να κάνουν οι ίδιοι από το πρωί αυτοψία στους χώρους, όπου θα κινηθούν τα βασιλικά μέλη, καθώς είναι όλα μελετημένα στο λεπτό.

Από νωρίς το πρωί πολίτες που θέλουν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο συγκεντρώθηκαν έξω από το παρεκκλήσι δημιουργώντας ατέλειωτες ουρές.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους τους χώρους μέσα και έξω από τη Μητρόπολη από το ειδικό τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Η ταφή το Τατόι

Ο αναγνώστης μας Κώστας Τσίτλικας μας έστειλε τις ακόλουθες φωτογραφίες από τους βασιλικούς τάφους στο Τατόι και τις πυρετώδεις προετοιμασίας παρουσίας της Λίνας Μενδρώνη. Επίσης, οι δημοσιογράφοι του tromaktiko.gr βρέθηκαν στην περιοχή ενώ θα σας μεταφέρουν και τον παλμό της κηδείας και της ταφής.

Ήδη, όπως φαίνεται στις εικόνες έχει καθαριστεί η περιοχή όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ καθαρίστηκαν και τα μνήματα των γονέων του. Τέλος, στον περιβάλλοντα χώρο έχουν διανοιχτεί οι διάδρομοι πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι υψηλοί προσκεκλημένοι ενώ τα συνεργεία καθαρίζουν το παρεκκλήσι της Αναστάσεως και το μαυσωλείο.

Η πρώτη φωτογραφία είναι από τον περιβάλλοντα χώρα προ του καθαρισμού της περιοχής. Ακολουθούν αυτές μετά τις πυρετώδεις εργασίες στην περιοχή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ