Αντικαπνιστικός νόμος: 20.534 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Δεκέμβριο 


Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο αναφέρεται στους ελέγχους που πραγματοποιούνται για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, μετά την ανάρτηση του υπουργού Υγείας, για το νυχτερινό κέντρο Έναστρον, όπου ο Βασίλης Μπισμπίκης απαθανατίστηκε σε φωτογραφία να κρατά τσιγάρο.

«Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή, πραγματοποιεί καθημερινά συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα από Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου έως σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 20.534 έλεγχοι για την αντικαπνιστική νομοθεσία και βεβαιώθηκαν συνολικά 814 σχετικές παραβάσεις, σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος» σημειώνεται.

Παράλληλα, στην Αττική το τριήμερο των Χριστουγέννων (Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 έως Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 143 έλεγχοι.

Μίνα Γκάγκα: Δεν εφαρμόζεται το μέτρο , η ΕΛ.ΑΣ. είναι υπεύθυνη για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου

«Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους και πρέπει να το δούμε, γιατί έχει ατονήσει και δεν εφαρμόζεται το μέτρο. Έχει μείνει λίγο πίσω», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε μετά την επιβολή προστίμου στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή, όταν ο σύντροφός της Βασίλης Μπισμπίκης εμφανίστηκε σε φωτογραφία να καπνίζει.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τήρηση του μέτρου», ενώ επεσήμανε πως η τήρηση του είναι σημαντική καθώς «το κάπνισμα δεν είναι υπόθεση μόνο όσοι καπνίζουν, γιατί έχουμε και τους παθητικούς καπνιστές που επιβαρύνονται».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ