Τερίν µε πιπεριές Φλωρίνης για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι


Οι πιπεριές δίνουν πλούσια γεύση στην τερίν και την κάνουν γευστική και λαχταριστή. Όπως αναφέρει η Αργυρώ Μπαρμαρίγου μπορείτε να συνοδεύστε την τερίν με φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη σαλάτα και θα έχετε το καλύτερο συνοδευτικό για το τραπέζι ή το μπουφέ σας. Με εντυπωσιακή εμφάνιση και διαφορετική γεύση είναι βέβαιο πως οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν! (Πατάτες ογκραντέν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι).

Υλικά για την παρασκευή της τερίν

  • 8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 7 φύλλα (14 γρ.) ζελατίνη
  • 600 γρ. ανθότυρο κρέμα ή άλλο τυρί κρέμα, (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτα, ξινομυζήθρα κ.λπ.)
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλ. φύλλα δυόσμου
  • Αλάτι

Για το σερβίρισμα το τερίν

  • Ξύδι μπαλσάμικο
  • Φρυγανισμένο ψωμί
  • Πράσινη σαλάτα

Παρασκευή της τερίν µε πιπεριές Φλωρίνης

  • Για την τερίν, θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία θα ντύσουμε µε μεμβράνη που θα εξέχει από τα τοιχώματα.
  • Βάζουμε τις πιπεριές για την τερίν στο φούρνο ολόκληρες, στους 200°C στον αέρα, και τις ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει και να φουσκώνει η φλούδα.
  • Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και τις κλείνουμε να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται εύκολα.
  • Τις ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν.
  • Αφαιρούμε µε προσοχή τους σπόρους και τις ίνες. Τις κόβουμε σε 2-3 λωρίδες.
  • Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στραγγίσουν.
  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ καλυμμένα µε κρύο νερό να φουσκώσουν για 10΄.
  • Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και λίγη-λίγη, ανακατεύοντας µε κουτάλι ή σύρμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ώσπου να πάρει ομοιόμορφη υφή το μείγμα τυριού.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μείγμα τυριού.
  • Στύβουμε καλά τις φουσκωμένες ζελατίνες και τις διαλύουμε µε γρήγορες κινήσεις σε 3 κ.σ. βραστό νερό.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και µε γρήγορες κινήσεις, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα τυριού.
  • Ντύνουμε γύρω γύρω καθώς και τη βάση της φόρμας µε πιπεριές.
  • Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα τυριού στη φόρμα.
  • Κάνουμε μια στρώση πιπεριάς, αδειάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα τυριού, καλύπτουμε µε τις υπόλοιπες πιπεριές Φλωρίνης και κλείνουμε καλά µε τη μεμβράνη.
  • Παγώνουμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
  • Αφού παγώσει την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  • Αφαιρούμε τη διάφανη µεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Γαρνίρουμε κάθε φέτα τερίνας µε λίγες σταγόνες βαλσαμικό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνοδεύουμε µε φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη σαλάτα.

Tips

Για να ντύσουμε εύκολα τη φόρμα µε μεμβράνη, τη βρέχουμε ελαφρά.
Έτσι κολλάει η μεμβράνη στα τοιχώματα και το «ντύσιμο» της φόρμας δεν µας δυσκολεύει.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ