Η έλξη για συντρόφους του ίδιου φύλου είναι κοινή στους ανθρώπους, αλλά οι βιολογικές επιρροές στην ομοφυλοφιλία και την αμφιφυλοφιλία δεν είναι πλήρως κατανοητές μέχρι στιγμής.Τώρα, σε νέα έρευνα που έχει γίνει και περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο του Swansea εξετάζει την πρόταση ότι οι ορμόνες του φύλου στο έμβρυο επηρεάζουν τη σεξουαλική έλξη που βιώνουν οι άνθρωποι αργότερα στη ζωή τους. Αποτελεί επέκταση παλαιότερης εργασίας που συνέδεε το γονικό εισόδημα με τις εμβρυϊκές σεξουαλικές ορμόνες.
Το εισόδημα καθορίζει το φύλο
Ο καθηγητής John Manning, της ερευνητικής ομάδας Applied Sports, Technology, Exercise and Medicine (A-STEM) και οι συνάδελφοί του, εξέτασαν, για πρώτη φορά, τη σχέση μεταξύ του γονικού εισοδήματος και του σεξουαλικού συμπεριφορά των ενήλικων παιδιών τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι υψηλότερες συχνότητες έλξης για το ίδιο φύλο βρέθηκαν στα παιδιά της ομάδας με το χαμηλότερο εισόδημα (25%), οι χαμηλότερες συχνότητες στην εισοδηματική ομάδα ελαφρώς υψηλότερες από άλλες και αυξημένες συχνότητες έλξης για το ίδιο φύλο στα παιδιά. του κορυφαίου 25 τοις εκατό του πληθυσμού.
Η μελέτη, η οποία μόλις δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό περιοδικό Evolutionary Psychology, είναι μια συνεργασία μεταξύ του καθηγητή Manning, του Bernhard Fink του Πανεπιστημίου της Βιέννης και του Αμερικανού εξελικτικού βιολόγου και κοινωνιοβιολόγου Robert Trivers. Ο καθηγητής Manning είπε, “Αυτά τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι τα υψηλά εμβρυϊκά οιστρογόνα είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για την έλξη τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών του ίδιου φύλου σε παιδιά γονέων χαμηλού εισοδήματος. Αντίθετα, σε αρσενικά και θηλυκά παιδιά γονέων υψηλού εισοδήματος, η υψηλή εμβρυϊκή τεστοστερόνη μπορεί να να συνδέονται με την έλξη για το ίδιο φύλο».
Οι συγγραφείς έχουν υποθέσει περαιτέρω ότι τα υψηλά εμβρυϊκά οιστρογόνα σχετίζονται με τους ρόλους «θηλυκού» και «υποτακτικού» σε γυναίκες και άνδρες ομοφυλόφιλους αντίστοιχα. Επιπλέον, η υψηλή προγεννητική τεστοστερόνη μπορεί να συνδεθεί με ρόλους «αλάθου» και «διεκδικητικού» σε γυναίκες και άνδρες ομοφυλόφιλους αντίστοιχα. Η έρευνα είναι συνέχεια μιας προηγούμενης μελέτης με τη συμμετοχή του καθηγητή Manning που δημοσιεύθηκε πέρυσι, η οποία βρήκε ότι οι μητέρες με χαμηλό εισόδημα θηλυκώνουν τα παιδιά τους στη μήτρα προσαρμόζοντας τις ορμόνες τους, ενώ οι μητέρες υψηλού εισοδήματος αρρενοποιούν τα παιδιά τους.
Αυτή η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Biosocial Science, βασίστηκε στη σχέση μεταξύ του μήκους του δείκτη και του δακτύλου ενός ατόμου, γνωστή ως αναλογία 2D:4D. Ένας μακρύς παράμεσος είναι δείκτης υψηλότερων επιπέδων προγεννητικής τεστοστερόνης και ένας μακρύς δείκτης είναι δείκτης υψηλότερων επιπέδων προγεννητικής τεστοστερόνης. Γενικά, σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άνδρες έχουν μακρύτερα δάχτυλα, ενώ σε σύγκριση με τους άνδρες, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερους δείκτες.