Τουρκία: Iσχυρή έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί


Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αστυνομικοί. Δύο άτομα που πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από την έκρηξη συνελήφθησαν, δήλωσαν οι αρχές.

Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου καθώς το μίνι λεωφορείο τους περνούσε σε αυτοκινητόδρομο στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι. «Σημειώθηκε έκρηξη σε όχημα που πήγαινε να εργαστεί στο Ντιγιαρμπακίρ», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Δύο άτομα που πιστεύεται ότι είναι οι δράστες της έκρηξης συνελήφθησαν, πρόσθεσε.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιαρμπακίρ είπε ότι η βόμβα δεν τραυμάτισε κανέναν σοβαρά, αλλά εννέα άτομα που βρίσκονταν στο θωρακισμένο μίνι λεωφορείο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Πρόσθεσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε μια αγορά ζώων, περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του κέντρου του Ντιγιάρμπακιρ, της μεγαλύτερης πόλης στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης. Κούρδοι, αριστεροί και μαχητές του ISIL (ISIS) έχουν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία στο παρελθόν. Μια βόμβα σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο μήνα. Δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα από τη Συρία, συνελήφθησαν ως ύποπτοι.

Η Τουρκία κατηγόρησε τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) για την έκρηξη, αλλά καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη. Το PKK και η ομάδα που η Τουρκία πιστεύει ότι είναι παράρτημά της στη Συρία, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αρνήθηκαν ανάμειξη.

Το PKK εξαπέλυσε μια ένοπλη εξέγερση κατά του τουρκικού κράτους το 1984, επικεντρωμένη σε μεγάλο βαθμό στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση. Η Τουρκία έχει επανειλημμένα απειλήσει να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Συρία με στόχο το YPG, παρά την αντίθεση της κοινής γνώμης από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Βομβάρδισε θέσεις που ανήκουν στο YPG και στη Συριακή Δημοκρατική Δύναμη υπό την ηγεσία του YPG


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ