Το απλό αλλά πολύτιμο μυστικό για να μην κολλάει το μέλι στο κουτάλι


Το μέλι κάνει καλό στην υγεία και μπορεί να προστεθεί σε αφεψήματα, γλυκά και φαγητά.  Είναι γευστικό, γεμάτο ευεργετικά συστατικά και πρέπει όσο το δυνατόν συχνότερα να το εντάξουμε στη διατροφή μας.

Λόγω της πληθώρας των συστατικών που περιέχει το μέλι, του έχουν αποδοθεί οι εξής πολύτιμες ιδιότητες:

  • Αντιοξειδωτικές
  • Αντιμικροβιακές
  • Επουλωτικές
  • Αντικαρκινικές και αντιμεταστατικές
  • Αντιφλεγμονώδεις
  • Ανοσοκατασταλτικές
  • Καρδιοπροστατευτικές

Το μέλι δρα επίσης ως πρεβιοτικός παράγοντας, ενώ είναι πολύ καλύτερα ανεκτό από τον οργανισμό σε σύγκριση με τη ζάχαρη, καθώς προκαλεί μικρότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Πώς δεν θα κολλάει στο κουτάλι και τα κουζινικά σκεύη

Το μέλι κολλάει στα κουζινικά σκεύη και δεν φεύγει εύκολα. Όμως, υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος ώστε να «γλιστρά» από το κουτάλι εύκολα, δίχως να αφήνει πίσω του υπολείμματα.

Ο πιο απλός τρόπος ώστε να μην κολλήσει είναι να αλείψετε την επιφάνεια με μία λιπαρή ουσία. Μπορείτε να ψεκάσετε το κουτάλι με λίγο λάδι ή βούτυρο, όπως ακριβώς κάνετε και στα ταψιά πριν το ψήσιμο, να το σκουπίσετε καλά με λίγο χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια να βάλετε την ποσότητα του μελιού που επιθυμείτε. Θα δείτε πως θα «γλιστρήσει» πανεύκολα και χωρίς να αφήσει ίχνη πίσω του.

Το tip μάς έρχεται από την Ειρήνη που διατηρεί το Instagram account Paxxi και σίγουρα είναι ένα από τα πιο πρακτικά tip για την κουζίνα. Το ίδιο κόλπο ισχύει και για άλλα παχύρευστα υγρά, όπως είναι το σιρόπι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ