Το αγαπημένο πολίτικο φαγητό τας Κεμπάπ εκτός από αρνί φτιάχνεται και με μοσχάρι. Η δε τουρκική λέξη «τας» σημαίνει κατσαρόλα. Για να είναι μαλακό και γευστικό πρέπει το κρέας να μείνει με την σάλτσα του. Θα πρέπει να το ψήσετε σε χαμηλή φωτιά. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε λιγοστή ζάχαρη (περίπου 1 κουτάλι της σούπας ή λιγότερο) εάν οι ντομάτες δεν είναι πολύ γλυκές. Μην φοβηθείτε τα μπαχαρικά καθώς θα προσδώσουν στον ουρανίσκο σας μια διαφορετική γεύση! (Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κανταϊφιού για να γλύφετε τα δάκτυλά σας).
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το τας Κεμπάπ
Μερίδες: 6-8
- 1000 γρ. αρνάκι γάλακτος μπούτι ή χεράκι, κομμένο σε μπουκιές
- 2 λευκά κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
- 50 ml κρασί
- 500 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 20 γρ. βούτυρο
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής
Βήμα 1: Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε για 3΄. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας 2΄ να εξατμιστεί.
Βήμα 2: Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον ντοματοπελτέ, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νερό -περίπου 150 γρ.- και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα πάρα πολύ καλά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε το τας κεμπάπ με ρύζι.
Η συνταγή και η φωτογραφία είναι ιδιοκτησία του olivemagazine.gr