Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με άρωμα κανέλας


Αμύγδαλα και καρύδια πεκάν ψημένα με αρωματική καραμέλα κανέλας

Συστατικά

1 ασπράδι αυγού
1/2 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 κ. γλυκού κανέλα
2 φλ. ωμά αμύγδαλα
1 φλ. ωμά πεκάν ή απλά καρύδια

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε τον φούρνο στους 150βαθμούς, τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Σε ένα μπολ χτύπησε το ασπράδι αυγού με μία κουταλιά νερό για δύο λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε την λευκή με την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.

Σε ένα τρίτο μπολ ανακάτεψε τους ξηρούς καρπούς με το μείγμα αυγού.

Πρόσθεσε στο μείγμα εκείνο της ζάχαρης και κανέλας και ανακάτεψε καλά, ώστε να καλυφθούν όλοι οι καρποί.

Άπλωσε τους ξηρούς καρπούς σε μία στρώση στο ταψί και ψήσε για περίπου μισή ώρα, φροντίζοντας να τους ανακατέψεις μια φορά στα 15 λεπτά.

Άφησέ τα κρυώσουν εντελώς και τοποθέτησέ τα σε ένα βαζάκι για το σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ