Ατύχημα στο Allou Fun Park: Σημαντικές είναι οι πληροφορίες που μπορεί να πάρει κάποιος από τα σχόλια απογοητευμένων πελατών που είχαν κακή και επικίνδυνη εμπειρία μετά την επίσκεψή τους στο δημοφιλές λουνα παρκ της Αττικής
Μετά το ατύχημα που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις νέους ανθρώπους το βράδυ της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και ερευνούνται πιθαμή προς πιθαμή οι συνεχείς καταγγελίες επισκεπτών στο συγκεκριμένο ψυχαγωγικό πάρκο.
Από παλαιότερη δημοσιογραφική έρευνα, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με έναν από τους νομικούς της επιχείρησης, ο οποίος μας διαβεβαίωνε για περιπτώσεις γονέων που έσπρωχναν τα παιδιά τους σε σκάλες ή εντός του πάρκου, αξιώνοντας αποζημιώσεις για τραυματισμούς και ψυχική οδύνη. Στη συγκεκριμένη έρευνα, ο εκπρόσωπος της επιχείρησης μας είχε τονίσει κατηγορηματικά πως σε όλο το πάρκο υπάρχει κλειστό κύκλωμα καταγραφής για την ασφάλεια της επιχείρησης, του προσωπικού και των επισκεπτών του. Χαρακτηριστική ήταν η φράση που μας είχε πει: “Δεν υπάρχει ούτε μισό τετραγωνικό στο πάρκο που δεν καταγράφεται” με αποτέλεσμα να ξεσκεπάζονται τυχόν απάτες κατά της επιχείρησης.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα δελτία τύπου της επιχείρησης μετά το τραγικό ατύχημα, που τονίζουν πως δεν καταγράφηκε το γεγονός από καμία κάμερα κλειστού κυκλώματος.
Με μια μικρή έρευνα που κάναμε, είδαμε τι έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες από επισκέπτες του πάρκου. Τα στοιχεία που συλλέξαμε είναι εντυπωσιακά. Πέρα από το οικονομικό κομμάτι, που δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, οι περιπτώσεις τραυματισμών είναι αρκετές και χωρίς καμία μέριμνα από την επιχείρηση. Κάποιοι μιλούν για παιχνίδια που δεν ξέρεις αν θα βγεις… ζωντανός. Αναφέρθηκαν πολλοί μικροτραυματισμοί σε κεφάλι, αυχένα, μέση, πόδια και χέρια, καθώς και για παιχνίδια που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησης.
Ενδιαφέρον έχει να δούμε κάποια από αυτά τα σχόλια που υπάρχουν δημόσια, στα οποία η επιχείρηση δεν έχει απαντήσει σε κανένα από αυτά:
Εκτός ΜΕΘ η 21χρονη τραυματίας – Τι δήλωσε για το σοκαριστικό ατύχημα
Βγήκε από την εντατική η 21χρονη Αγγελική, η οποία τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο σοκαριστικό ατύχημα που σημειώθηκε στο Allou Fun Park. Η κοπέλα που βρέθηκε στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας με σπασμένα πλευρά και θλάσεις στον πνεύμονα συνεχίζει τη νοσηλεία της σε δωμάτιο του νοσοκομείου. Όπως ανέφεραν οι γονείς της, το μόνο που τούς ενδιαφέρει είναι «να γίνει καλά και να συνεχίσει τη ζωή της».
«Αναρρώνω. Έχω χτυπήσει τα πλευρά μου, τα χέρια τα πόδια. Πιο σοβαρά είναι ο θώρακας και οι πνεύμονες και τα τέσσερα σπασμένα πλευρά που έχω», είπε η ίδια στο Mega και σημείωσε ότι το ατύχημα, «έγινε στη δεύτερη διαδρομή. Από εκεί και μετά δε θυμάμαι κάτι. Δεν υπήρχε άλλο βαγόνι μπροστά μας. Το τρενάκι δεν έχει ζώνες ασφαλείας, μόνο κάτι λαβές για να κρατηθούμε». Η Αγγελική τόνισε ότι η ίδια και η παρέα της δε σηκώθηκαν όρθιοι καμία στιγμή της διαδρομής. «Δε σηκωθήκαμε όρθιοι καθόλου. Ήμασταν καθιστοί ο ένας πίσω από τον άλλο. Και να θέλαμε να σηκωθούμε για κάποιον λόγο, είναι αδύνατον, δε γίνεται», υπογράμμισε ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει μνήμες από το ατύχημα. «Δε θυμάμαι το ατύχημα, η μνήμη μου είναι από το νοσοκομείο», σημείωσε.
Στο νοσοκομείο ο 24χρονος – Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βγήκε η 22χρονη
Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο παραμένει και ο 24χρονος Βαλάντης που υπέστη κάκωση στη σπλήνα. Μέσα στο επόμενο διήμερο οι γιατροί καλούνται να αποφασίσουν αν θα πρέπει να μπει χειρουργείο για την αποκατάσταση του προβλήματος, ενώ, η 22χρονη τραυματίας Γεωργία, βγήκε από το νοσοκομείο σε κακή ψυχολογική κατάσταση, υποβασταζόμενη από τη μητέρα της. Όπως σημείωσαν οι γονείς της στο Mega περιμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας η οποία θα φέρει στο φως και την αλήθεια για τον τραυματισμό του παιδιού τους. «Πώς έφυγαν από τη βάρκα; Πώς έγινε αυτό; Έφταιγε η ταχύτητα; Έφταιγε το νερό; Ακούω χίλια δύο πράγματα» είπε η μητέρα της.
Την ίδια στιγμή, και όσο η έρευνα συνεχίζεται, νέα στοιχεία αξιολογούνται προσεκτικά από τις Αρχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις επόμενες μέρες αναμένεται η δεύτερη αυτοψία με σημαντικές δοκιμές οι οποίες ίσως δώσουν απαντήσεις που περιμένουν οι πραγματογνώμονες. Ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των τεσσάρων τραυματιών, Κώστας Λακαφώσης, τόνισε ότι ο στόχος είναι να βρεθεί τι έφταιξε ώστε να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. «Απόδοση ευθυνών κάνει το δικαστήριο. Ο διερευνητής πρέπει να βρει τι συνέβη και γιατί, ώστε να μη συμβεί ξανά», τόνισε.