Υλικά για ατομικές τάρτες 10 εκ.:
Για τη βάση
150γρ. καρύδια
80 γρ. αλεύρι
70γρ. ζάχαρη καστανή
3 κ. σ. μαργαρίνη λιωμένο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
Για τη γέμιση
1 μεγάλη κόκκινη γλυκοπατάτα λιωμένη
2 κ.σ. κοφτές κορνφλάουρ
80γρ. πετιμέζι ή σιρόπι σφενδάμου
2 κ.σ. νερό
80 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γλ. κανέλα
¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
2 κ.γλ. βανίλια υγρή (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη βάση και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 ατομικές φόρμες τάρτας, απλώνουμε ομοιόμορφα έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από τις φόρμες.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15′.
Για τη γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμ όλα τα υλικά.
Μαγειρεύουμε 4-5′ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει το μίγμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε τη γέμιση στις προψημένες βάσεις.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για άλλα 20′.
Βγάζουμε τις τάρτες από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια.