Η κορεατική εταιρία ανακοίνωσε την διεύρυνση της συνεργασίας της με την Boston Dynamics επενδύοντας επιπλέον 400 εκατομμύρια δολάρια.
Του Γιάννη Σκουφή
Δεν είναι μόνο η ηλεκτροκίνηση. Ανάμεσα στους νέους τεχνολογικούς ορίζοντες και τις προοπτικές που τους διέπουν ανήκουν και πολλοί άλλοι κλάδοι, όπως είναι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα ή τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη.
Η Hyundai ασχολείται και με τους δύο επενδύοντας σταδιακά όλο και μεγαλύτερα ποσά. Μάλιστα, μέσα από την συνεργασία της με την Boston Dynamics θα δημιουργηθεί ένα νέο ινστιτούτο που θα έχει έδρα την Μασαχουσέτη και θα είναι ο πρώτος οργανισμός που θα ασχοληθεί με τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον τομέα της ρομποτικής.
Σύμφωνα με την Hyundai θα δημιουργηθεί ένας τεράστιος τεχνολογικός κόμβος από οργανισμούς, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα ώστε να επιλυθούν διάφορα ζητήματα. Τα οποία δεν θα αφορούν μόνο την τεχνολογία της κατασκευής των ρομπότ, αλλά και τον τρόπο που αυτά θα σκέφτονται και θα εκτελούν αυτόβουλα ενέργειες. Σύμφωνα πάντα με την τεχνητή νοημοσύνη που θα διαθέτουν και που θα εξελίσσεται συνεχώς μέσα από τις εμπειρίες που αυτά (τα ρομπότ) θα βιώνουν συνεχώς.
Υπενθυμίζεται πως η Hyundai αγόρασε την Boston Dynamics πριν από περίπου ένα χρόνο. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε το πρώτο της ρομπότ, ένα ρομποτικό σκύλο φύλαξης βιομηχανικών εγκαταστάσεων με την ονομασία «Factory Safety Service Robot».
Στόχος είναι η εξέλιξη ρομπότ και drones μέσω των οποίων οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εκτελούν και να ολοκληρώνουν εργασίες εξ αποστάσεως. Όπως διαφαίνεται η εργασία από το σπίτι μπορεί να έγινε αρκετά δημοφιλής λόγω της πανδημίας και ίσως τα πράγματα στο μέλλον να είναι ακόμη πιο διαφορετικά χάρη στην ρομποτική.