Αθλητισμός: Ασκήσεις που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης [vid]


Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να δημιουργήσει εναποθέσεις λίπους στις αρτηρίες σας, εμποδίζοντας τη φυσική ροή του αίματος. Εάν οι εναποθέσεις λίπους σπάσουν και πήξουν, μπορεί να επέλθει εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο. Αν και η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να είναι γενετική, πολλοί άνθρωποι την αναπτύσσουν ως αποτέλεσμα κακών επιλογών τρόπου ζωής. Η ανθυγιεινή διατροφή είναι ένας μεγάλος παράγοντας κινδύνου, εκτός από το υπερβολικό βάρος. Ορισμένες ιατρικές παθήσεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν αύξηση στη χοληστερόλη, συμπεριλαμβανομένου του λύκου, του υποθυρεοειδισμού, του HIV/AIDS, της χρόνιας νεφρικής νόσου και του διαβήτη (Mayo Clinic). Παραδόξως, ορισμένα φάρμακα που λαμβάνονται για την υψηλή αρτηριακή πίεση, τον καρκίνο, τους ακανόνιστους καρδιακούς ρυθμούς και ακόμη και την ακμή μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα επίπεδα χοληστερόλης σας.

Τι να κάνετε; Καταρχήν, δεν υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια που να υποδεικνύουν υψηλή χοληστερόλη. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε αν έχετε υψηλή χοληστερόλη είναι να κάνετε μια εξέταση αίματος. Συνήθως για ενήλικες ηλικίας 20 ετών και άνω, οι έλεγχοι χοληστερόλης πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα έως έξι χρόνια, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA).

Υγιεινές συνήθειες φυσικής κατάστασης που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλη

Συχνά, το είδος της άσκησης που συνιστάται για τη μείωση της χοληστερόλης και τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων είναι η αερόβια άσκηση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει γρήγορο περπάτημα, τζόκινγκ, τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμπι. Την ίδια ώρα, η προπόνηση με αντιστάσεις και η γιόγκα είναι επίσης βασικοί παίκτες. Πιο συγκεκριμένα, οι μελέτες δείχνουν ότι η γιόγκα μπορεί να μειώσει την LDL, η οποία είναι κοινώς γνωστή ως “κακή” χοληστερόλη”. Την ίδια ώρα, η άσκηση συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων HDL σας, που είναι κοινώς γνωστή ως «καλή» χοληστερόλη.

Πόση άσκηση χρειάζεται για να διατηρήσετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας υπό έλεγχο; Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα ή 75 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας (ή συνδυασμός και των δύο) την εβδομάδα, συν δύο ή περισσότερες ημέρες άσκησης μυϊκής ενδυνάμωσης εβδομαδιαίως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ