Πάτρα: Τι ισχύει με τις άλλες ουσίες που ανιχνεύτηκαν στη Τζωρτζίνα – Ιατροδικαστής εξηγεί


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σε διευκρινίσεις σε σχέση με τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας προχωρούν πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που μίλησαν στο Newsbomb.

Όπως εξηγούν, η μοναδική ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του άτυχου παιδιού και δεν υπήρχε στο φαρμακευτικό σχήμα που του χορηγείτο είναι η κεταμίνη. Όλες οι άλλες ουσίες που ανιχνεύτηκαν κατά τις τοξικολογικές εξετάσεις περιέχονταν στη βαριά φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το παιδί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ωστόσο, η έρευνα των ιατροδικαστών και των επιστημόνων του ΑΠΘ δεν έχει ολοκληρωθεί. Και αυτό διότι η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί σε τι ποσότητες χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα τα φάρμακα που περιλαμβάνονταν στη φαρμακευτική του αγωγή. Ουσιαστικά ερευνάται εάν χορηγήθηκε κάποιο φάρμακο στο παιδί σε μεγαλύτερη ποσότητα απ’ ότι έπρεπε.

Πρόκειται για την ίδια επιστημονική διαδικασία που ακολουθήθηκε για να εξακριβωθεί η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στο 9χρονο κορίτσι. «Είναι μία διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Η κεταμίνη για παράδειγμα ανιχνεύτηκε αρχικά και στη συνέχεια χρειάστηκαν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για τον ποσοτικό έλεγχο και τις επαληθεύσεις. Η ίδια διαδικασία θα γίνει για τις υπόλοιπες ουσίες που λάμβανε το παιδί και περιλαμβάνονταν στην αγωγή του», εξηγούν αρμόδιες πηγές.

Όσον αφορά στην κεταμίνη, διευκρινίζεται ότι «η δραστικότητα και η τοξικότητα της κεταμίνης αυξάνεται κατακόρυφα όταν ο οργανισμός έχει ήδη λάβει ένα κοκτέιλ φαρμάκων, όπως στην περίπτωση του άτυχου παιδιού. Δηλαδή η Τζωρτζίνα είχε πάρει ήδη ένα κοκτέιλ φαρμάκων, στο πλαίσιο της αγωγής της, και η χορήγηση της κεταμίνης επέδρασε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό με θανατηφόρα αποτελέσματα».

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι δεν θα γίνει ποτέ γνωστός ο τρόπος χορήγησης της κεταμίνης, εκτός και εάν υπάρξει ομολογία από την 33χρονη κατηγορούμενη. Η χορήγηση μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: Ενδοφλέβια (μέσω του ορού), από τη μύτη (ενδεχομένως με κάποιο σπρέι) ή με σύριγγα.

Όσον αφορά στα άλλα δύο παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, στις τοξικολογικές τους δεν είχε ανιχνευτεί κεταμίνη, με ένα από τα σενάρια να είναι ο ασφυκτικός θάνατος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ