Πένες με πέστο αβοκάντο


ΥΛΙΚΑ
1 μάτσο βασιλικό μόνο τα φύλλα

2 ώριμα αβοκάντο

100γρ. κουκουνάρι

2κ.σ. χυμό λεμόνι

3σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2κ.γ. αλάτι

100-150ml. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500γρ. πένες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

2Στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Θέλουμε να το πέστο να μην είναι τελείως λείο.

3Ρίχνουμε το πέστο στα ζεστά μακαρόνια ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο τυρί τριμμένο αν θέλουμε.

#tsoulotip: Τα αβοκάντο αν τα αγοράσουμε άγουρα, τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ