Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την αποκάλυψη φαινομένων εικονικών εμβολιασμών αλλά και έκδοσης πλαστών δικαιολογητικών
Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι όσο πλησιάζει ο χειμώνας και αυστηροποιείται το πλαίσιο γύρω από τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, τόσο μπορεί να ενταθούν οι προσπάθειες τυχόν επιτήδειων να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με δόλια μέσα. Σημειώνεται ότι στους κλειστούς χώρους (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σινεμά, θέατρα κ.ο.κ.), όπου κατά τους χειμερινούς μήνες θα συχνάζουν οι πολίτες, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες και άτομα που έχουν υποβληθεί σε rapid test ή μοριακό τεστ.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αποκάλυψη τυχόν έκνομων ενεργειών. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η Αστυνομία πραγματοποιεί αθόρυβα στοχευμένες έρευνες, οι οποίες στο άμεσο ή απώτερο μέλλον θα οδηγήσουν σε δικογραφίες. Με το θέμα ασχολούνται και έμπειροι Εισαγγελείς σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ η εντολή από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι να υπάρχει ένταση των ενεργειών για την πάταξη του φαινομένου.
Τα «ραντάρ» των Αρχών είναι σε εγρήγορση, κάτι που αποτυπώθηκε και στη λήψη της πληροφορίας για τον εικονικό εμβολιασμό 75χρονης πλαστικής χειρουργού σε εμβολιαστικό κέντρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. είχαν την πληροφορία και έστησαν επιχείρηση για τη σύλληψή της.
Ένα σοβαρό θέμα που προκύπτει είναι πως παρακάμφθηκαν ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που ήταν αρμόδιοι για τον εμβολιασμό της 75χρονης. Η πλαστική χειρουργός βρήκε τον τρόπο και «επέλεξε» τη νοσηλεύτρια που θα της έκανε το εμβόλιο με τα γνωστά αποτελέσματα.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι πόσο εύκολο είναι για κάποιον να αξιοποιήσει μία γνωριμία του σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο (όπως έκανε η 75χρονη), με στόχο να παρακάμψει τους αρμόδιους γιατρούς και νοσηλευτές. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι σε αυτό το σημείο είναι που πρέπει οι Αρχές να δώσουν προσοχή. Δηλαδή, στη διαφύλαξη του πρωτοκόλλου για τους εμβολιασμούς. Η Αστυνομία ποντάρει στις πληροφορίες και στο πλαίσιο αυτό έχει δοθεί εντολή προκειμένου να ελέγχεται κάθε καταγγελία σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.
Τα περιστατικά με πρωταγωνιστές «αντι-εμβολιαστές» που επιχείρησαν να εκδώσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι αρκετά σε όλη τη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι δικογραφία είχε σχηματιστεί σε βάρος 25χρονου, ο οποίος προσπάθησε να «λαδώσει» μία νοσηλεύτρια για να του κάνει εικονικά το εμβόλιο σε εμβολιαστικό κέντρου στην περιοχή του Περιστερίου. Ο νεαρός πρότεινε στη νοσηλεύτρια να της δώσει κρυφά 500 ευρώ. Εκείνη αρνήθηκε, ειδοποίησε τον προϊστάμενο της και εκείνος με τη σειρά του την Αστυνομία.
Ο 25χρονος ήταν αποφασισμένος να αποφύγει τη δεύτερη δόση του εμβολίου του. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν κατάλαβε ότι η νοσηλεύτρια ενημερώνει για το προτεινόμενο «λάδωμα» έφυγε τρέχοντας χωρίς τελικά να εμβολιαστεί. Ο 25χρονος είχε κλείσει κανονικά ραντεβού για εμβολιασμό και προσήλθε στην ώρα του.
Αυτό, όμως, δεν ήταν το μόνο περιστατικό που προκάλεσε «πονοκέφαλο» στις Αρχές. Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία τρεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της διοίκησης του ιδρύματος, οι τρεις εργαζόμενοι δεν υποβλήθηκαν σε τεστ στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου αλλά προσκόμισαν δικό τους δείγμα.
Ερευνάται κατά πόσο το συγκεκριμένο δείγμα ελήφθη από ασθενή με κορονοϊό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο όπου εργάζονται. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα πιστοποιητικά νόσησης είναι πλαστά τότε προβλέπεται αναστολή εργασία και πειθαρχικός έλεγχος.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τις σοβαρές υποθέσεις έκδοσης πλαστών δικαιολογητικών εμβολιασμού. Η «διασπορά» των καταγγελιών σε διάφορες περιοχές της χώρας προκαλούν ανησυχία στις αρμόδιες υπηρεσίες, που ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ ορισμένων περιπτώσεων.
Μετά την απάτη με τα πλαστά δικαιολογητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας, οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα.
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν τυχόν «σύνδεση» ανάμεσά τους. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σύνδεσης μεταξύ των υποθέσεων της Καρδίτσας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό που θα ερευνηθεί είναι η σχέση ανάμεσα σε δύο γυναίκες (η μία με έδρα την Καρδίτσα και η άλλη με έδρα τη Θεσσαλονίκη).
Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ικαρία, Καβάλα, Δράμα και Σαντορίνη για πλαστά πιστοποιητικά, ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού, νόσησης και rapid test. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο θα μπει και νοσοκομείο στο Μεσολόγγι, ύστερα από καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης γυναίκας γιατρού. Συνάδελφός της φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορονοϊό, με σκοπό να το καταγράψει ως δικό της και να της χορηγηθεί πιστοποιητικό νόσησης.
Στη Σαντορίνη έρευνα θα γίνει για πλαστά rapid tests σε τουρίστες. Στην Ικαρία θα ερευνηθούν καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς σε εργαζομένους σε νοσοκομείο. Στο μικροσκόπιο θα μπουν εμβολιασμένοι που άλλαξαν «περιέργως» ταχυδρομικό κώδικα.
Στη Θεσσαλονίκη την έρευνα θα κάνει η Κρατική Ασφάλεια (κατόπιν εισαγγελικής εντολής), ύστερα από την υπόθεση που ήρθε στο φως με τέσσερις υγειονομικούς που φέρονται να είχαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.