Συστατικά
1 φύλλο σφολιάτας νωπό
2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
4 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κ. γλυκού κάρδαμο
2 μικρά μήλα σε λεπτές φέτες
ζάχαρη άχνη
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
Κόψε τέσσερα κυκλικά κομμάτια με διάμετρο 16 cm από το φύλλο και μετάφερέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Άλειψε με ένα πινέλο το βούτυρο στα κομμάτια σφολιάτας και πασπάλισε με μισό κουταλάκι μαύρη ζάχαρη και 1/4 κουταλάκι κάρδαμο το καθένα.
Τοποθέτησε τρεις λεπτές φέτες μήλου πάνω σε κάθε τάρτα, με τις φέτες να αλληλοκαλύπτονται ελαφρώς για να χωρέσουν.
Πίεσε τα μήλα πάνω στην ζύμη και πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη.
Ψήσε στον φούρνο για περίπου 18 λεπτά, μέχρι τα μήλα να καραμελώσουν και η σφολιάτα να πάρει χρώμα.
Άφησε τις τάρτες να κρυώσουν για 10 λεπτά και τέλος πασπάλισέ τες με την άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρισμα.