Κορονοϊός – Αποκάλυψη Spiegel: Υποχρεωτική η αγωγή με υδροξυχλωροκίνη


Η χρήση του ανθελονοσιακού φαρμάκου είναι υποχρεωτική για τους ασθενείς με κορονοϊό, στην Τουρκία, αν και η αγωγή παραμένει αμφιλεγόμενη. Τι αναφέρει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

Σε μία αποκάλυψη για την Τουρκία προχώρησε σήμερα το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”. Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, στη γειτονική χώρα είναι υποχρεωτική η χρήση του ανθελονοσιακού φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη σε ασθενείς με Covid-19, παρά το γεγονός ότι η εν λόγω αγωγή για τον κορονοϊό παραμένει αμφιλεγόμενη.

Παράλληλα, το Spiegel επισημαίνει ότι το γεγονός αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας που έχει εκδώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Τουρκία.

“Στην διαμάχη με την Τουρκία για μια χαλάρωση της ταξιδιωτικής οδηγίας, το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται ασυμβίβαστο. Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, η γερμανική πλευρά έδωσε πρόσφατα στην τουρκική το μήνυμα ότι πρώτα θα πρέπει να καταργηθεί ένας κανονισμός στην Τουρκία. Κάθε άτομο θετικό στον ιό πρέπει να νοσηλευθεί άμεσα εκεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε αγωγή με το αμφιλεγόμενο για την Covid-19 φάρμακο υδροξυχλωροκίνη”, επισημαίνει το περιοδικό και προσθέτει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να χαλαρώσει την ταξιδιωτική οδηγία λόγω αυτής της αγωγής.

“Στην Γερμανία το συγκεκριμένο φάρμακο δεν έχει άδεια χρήσης για την θεραπεία ασθενών με Covid-19 και επιπλέον η επίδραση της θεραπείας και οι κίνδυνοι για τους ασθενείς είναι ασαφείς”, συνεχίζει το “Spiegel” και υπενθυμίζει ότι οι αρχές των ΗΠΑ είχαν εκδώσει προσωρινά ειδική άδεια για την χορήγηση και σε ασθενείς με Covid-19 του ανθελονοσιακού φαρμάκου, το οποίο ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έλεγε μάλιστα ότι ελάμβανε προληπτικά.

Ένα επιπλέον επιχείρημα του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, προκειμένου να μην αρθεί η ταξιδιωτική οδηγία είναι, σύμφωνα με το περιοδικό, ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας ως “περιοχής κινδύνου” από το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ”. Ο λόγος είναι οι ακόμη υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων, καθώς έχουν βρεθεί θετικά, κατά μέσο όρο, περισσότερα από 50 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανίστηκε «απογοητευμένος» για την αξιολόγηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει “κάποιος αντικειμενικός και επιστημονικός λόγος” για την ταξιδιωτική οδηγία. Προκειμένου μάλιστα να αυξήσει την πίεση, ο κ. Τσαβούσογλου σκέφτεται, σύμφωνα με το Spiegel, να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα το Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ