Ακόμη ένας θάνατος στην Ελλάδα – 149 οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας


Στους 149 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς άλλος ένας άνδρας κατέληξε στις 8:10 το βράδυ της Πέμπτης

Πρόκειται για έναν 67χρονο που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε υποκείμενο νόσημα.

Όπως αναφέρει το larissanet, o άτυχος άνδρας έδινε για πολλές εβδομάδες «μάχη» με τον κορoνοϊό. Είναι ο δεύτερος νεκρός που καταγράφεται στη Λάρισα από την πανδημία του covid-19.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Πέμπτη (07/05) είναι 15 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.678. Από αυτά, 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.340 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 33 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.

Ο λοιμωξιολόγος επιβεβαίωσε την επίσκεψή του στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων κορονοϊού εκεί την Τετάρτη (06/05). Είπε πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διερεύνηση της διασποράς του κορονοϊού.

Για τις μεταλλάξεις του ιού

Ως προς τις πληροφορίες για μεταλλάξεις του κορονοϊού, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «δεν ξέρουμε πώς θα επηρεαστεί η πορεία του ιού από αυτές τις αλλαγές». «Ο ιός αναδύθηκε με βάση τα γενετικά δεδομένα στο τέλος του 2019. Κοινός πρόγονος μεταξύ των κορονοϊών τότε που πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους. Σε κάποιες περιοχές ο ιός παρουσιάζει τις μικρότερες αλλαγές».

Για το εμβόλιο

Ο καθηγητής ανέφερε ότι ένα από τα εμβόλια που δοκιμάζεται έναντι του νέου ιού αποδείχθηκε αποτελεσματικό για την προστασία πειραματόζωων και η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, ένα από τα μεγαλύτερης επιστημονικής απήχησης στον κόσμο.

«Ένα από τα εμβόλια που δοκιμάζεται αποδείχθηκε αποτελεσματικό για την προστασία πειραματόζωων. Είναι η πρώτη αναφορά σε μελέτη με πειραματόζωα που εξετάζει ένα από τα νέα υποψήφια εμβόλια.

Οι ερευνητές απομόνωσαν τον ιό από ασθενείς, τον απενεργοποίησαν και τον χρησιμοποίησαν σαν εμβόλιο σε πειραματόζωα, όπως ποντίκια και πιθήκους. Αφού τα μπόλιασαν με δύο διαφορετικές δόσεις μετά τα μόλυναν με διαφορετικά είδη κορονοϊών.

Τα ζώα που δέχθηκαν μεγαλύτερη δόση, δεν εμφάνισαν συμπτώματα και καθάρισαν τον ιό από τους πνεύμονες. Το εμβόλιο ήταν ασφαλές και τα δεδομένα αυτά υποστηρίζουν την ταχεία κλινική ανάπτυξη εμβολίων για ανθρώπους.

Η προσπάθεια για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο συνεχίζεται κι ευελπιστούμε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν τεστάρει πολλά εμβόλια και θα έχουμε μερικά καλά δεδομένα για παραγωγή εμβολίων», είπε ο καθηγητής.

Τέλος, επισήμανε ξανά πως πρέπει «Να μείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι σε μια υγιεινή συμπεριφορά με απλούς κανόνες για να μην αυξηθούν οι νεκροί από κορονοϊό στην χώρα μας. Την συμπεριφορά με αίσθημα ευθύνης πρέπει να την αυτοεπιβάλλουμε. Θα οδηγήσει στον περαιτέρω περιορισμό των λοιμώξεων».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ