Υλικά
1 πακέτο παπαρδέλες
300 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, ολόκληρα
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
250 γρ. κολοκύθα ψίχα, σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 – 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
60 ml λευκό, ξηρό κρασί
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, την κολοκύθα, το σκόρδο και το μπούκοβο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Συνταγή: Νικόλαος Κατσάνης