Ταλιατέλες με σάλτσα μπρόκολου και περισσευμάτων κοτόπουλου


Υλικά συνταγής
500 γρ. ταλιατέλες ή άλλο κάπως φαρδύ ζυμαρικό της αρεσκείας σας
400 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο
200 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο (ή μείγμα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/3 φλιτζανιού μπλε τυρί (τύπου ροκφόρ, γκοργκοντζόλα κ.λπ.) λιωμένο με πιρούνι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τα μπουκετάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό 7′-10′. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτετε αλατοπίπερο, την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε απ’ τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μπρόκολο στραγγισμένο. Ανακατεύετε.

Στο μεταξύ βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Τις αναμειγνύετε με τη σάλτσα μπρόκολου-μπλε τυριού, ανακατεύετε και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ