O Γρηγόρης Βαλτινός ήταν ειλικρινής και δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του.
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την αντιμετώπιση της Τέχνης και του θεάτρου από το κοινό, ενλώ ξεκαθάρισε πώς εκλαμβάνει εκείνος την Τέχνη. Ακόμη, δεν δίστασε να τοποθετηθεί για όσους δηλώνουν ηθοποιοί και αποσαφήνισε τι χρειάζεται για να χαρακτηριστεί κάποιος ηθοποιός!
«Εχει βελτιωθεί πολύ και σε αυτό έχουν βοηθήσει όλοι, με πρώτο και κυρίαρχο το κοινό, το οποίο αναζητά βαθύτερα και πιο ουσιαστικά πράγματα, γιατί έχει καταλάβει επιτέλους ότι η επιλογή του χαχανητού, της σάχλας, του επιφανειακού, του δήθεν, έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Πάρα πολλοί νομίζουν ότι η Τέχνη είναι ανώδυνη, ότι η διασκέδαση είναι ανώδυνη, ότι ο τρόπος ζωής και οι συνήθειες μας -αυτό το επιλέγουμε- είναι ανώδυνοι, αλλά δεν είναι έτσι.
Καθορίζουν την αισθητική, τη συμπεριφορά μας, τη συλλογική συνείδηση, την ψήφο μας, τη συμπεριφορά μας απέναντι στον συνάνθρωπο αλλά και απέναντι σε εμάς τους ίδιους. Νομίζουμε ότι, όταν φροντίζουμε μόνο τον εαυτό μας και αδιαφορούμε για την κοινωνία, για το περιβάλλον και τον πλανήτη, για την καθαριότητα, για ό,τι υπάρχει έξω από το σπίτι μας, είμαστε καλυμμένοι. Δεν έχουμε καταλάβει ότι, για να είμαστε καλά όσο γίνεται μεγαλύτερο διάστημα, πρέπει να φροντίζουμε το σύνολο των ανθρώπων.
Όταν αδειάζεις τα απόβλητα σου (ψυχολογικά, οργανικά, χημικά) σε έναν άλλον άνθρωπο, κάποια στιγμή θα επιστρέψουν πάνω σου. Όταν πετάμε σκουπίδια και πλαστικά, θα τα φάμε μέσα από τα ψάρια ή θα βουλώσουν οι υπόνομοι. Φαύλος κύκλος».
O Γρηγόρης Βαλτινός ήταν ειλικρινής και δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του.
Όσο για το τι πρέπει να έχει κάποιος για να τον πει «καλό ηθοποιό»:
«Πρέπει να έχει αλήθεια, να μην έχει πάνω του θεατρικά μπιχλιμπίδια και τερτίπια. Να είναι εκπαιδευμένος και γυμνασμένος σωματικά, εκφραστικά, φωνητικά και πνευματικά. Να στηρίζεται στην αλήθεια και όχι στην περιγραφή της αλήθειας ή στα εξωτερικά στολίδια. Και να έχει εκείνη τη μαγική επικοινωνία με το κοινό. Άλλωστε, μέσα από το παίξιμο του ηθοποιού βγαίνει πεντακάθαρα ο χαρακτήρας του καλλιτέχνη».
Τι γίνεται, όμως, με εκείνα τα παιδιά που βγαίνουν από ριάλιτι;
«Με ενοχλεί που παιδιά που βγαίνουν από ριάλιτι δηλώνουν ηθοποιοί, γιατί το θέατρο αντιμετωπίζεται σαν κάτι ευκαιριακό, σαν κάτι της μόδας- να βάλουμε και μια τσόντα από lifestyle, μπας και πιάσουμε λίγους ακόμα. Με ενοχλεί να αντιμετωπίζεται η Τέχνη μου σαν κάτι εύκολο, επιφανειακό και κάτι που έχει σχέση με γυμνασμένα σώματα και μπικίνι.
Δεν με ενοχλεί να γίνει κάποιος ηθοποιός από οπουδήποτε, αρκεί να το αντιμετωπίσει σοβαρά, να το σπουδάσει, να δουλέψει χρόνια πάνω σε αυτό -το έτος Ο για έναν ηθοποιό είναι τα 20 χρόνια. Τότε καταλαβαίνουμε ότι έχει αντέξει στο σανίδι, τότε καταλαβαίνουμε ότι μπήκε για σοβαρότερους λόγους και συνειδητά σε αυτόν τον χώρο», απάντησε στη secret.
«Το πέρασμα μας από τη ζωή είναι παροδικό και σύντομο. Πρέπει να βρούμε ηδονές για να αντέξουμε μια σκληρή πραγματικότητα. Μια από αυτές είναι να τελειωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι. Εμένα το θέατρο με μόρφωσε και με διαμόρφωσε. Νιώθω ότι πλουτίζω ψυχικά. Τελειώνοντας μια παράσταση, φεύγω πλουσιότερος. Αυτό με κάνει να νιώθω χαρούμενος, ότι προχωράω λίγο παρακάτω, ότι εξοικειώνομαι με τον θάνατο, ότι φτάνω πιο κοντά σε όσα ψάχνω, ηρεμώ, είναι ένα ναρκωτικό που υπάρχει μέσα μου», συμπλήρωσε.
Πηγή: www.gossip-tv.gr