“Πρώτη φορά ρεαλιστικά;” του Κώστα Χρονόπουλου


Δεκαετίες τώρα ακούω ενοχλητικά φληναφήματα, πομφολυγώδεις κενολογίες, – από Κομματανθρώπους- περί αναζήτησης και ακολουθητέου δρόμου επίλυσης των προβλημάτων: Αριστερός, Δεξιός, Ρόζ, Κεντροδεξιός, Κεντροαριστερός, Ακροδεξιός, Ακροαριστερός, Αναρχικός, Φασιστικός, Συντηρητικός, (Νεο)Φιλελεύθερος, Κομμουνιστικός, Κρατικός κ.ο.κ.

του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Κάθε μάζωξη, των με τα κοινά ασχολουμένων , υψώνει ένα πλακάτ/ταμπέλα και καλεί το πόπολο να ακολουθήσει (;).
Όχι για κάποιο (συγκεκριμένο πρόγραμμα /ιδεολογία/πιστεύω) λόγο, αλλά -συνηθέστατα- επειδή οι άλλες ομάδες/ παρατάξεις/ταμπελοφόροι είναι … κακοί, επικίνδυνοι για τα συμφέροντά του (!).

Για περισσότερη έμφαση /εντυπωσιασμό, προστίθεται το: ” Για πρώτη φορά …”επιλογής του α ή β δρόμου. Όταν όμως η τύχη -ή η ατυχία/αστοχία/ανικανότητα – των προηγούμενων, γίνει η αιτία της έλευσης κάποιων άλλων, τότε ξεκαρδίζεται και το παρδαλό κατσίκι.
Βλέπει τα χάλια των τελευταίων και δεν μπορεί να συγκρατηθεί!

Η ιλαροτραγική παράσταση (συνήθως έχει εικόνα: αναπαράστασης /επανάληψης. Μια από τα ίδια ή και χειρότερα) επαναλαμβάνεται αενάως, στο διηνεκές;

Γιατί άραγε;

Μα, επειδή “το κενό δεν γίνεται να (συμ)πληρωθεί με ένα νέο κενό”. Περί αυτού πρόκειται.

Δεν αλλάζει τίποτα από την εναλλαγή δημαγωγών /λαϊκιστών, ανήθικων, ανίκανων και ακατάλληλων, στις καρέκλες της εξουσίας.
Κάθε φορά που έχουμε εκλογές αναρριπίζονται /αναθερμαίνονται – φυσιολογικά – οι ελπίδες των ιθαγενών. Επακολουθεί η απογοήτευση, η αδιαφορία, η αηδία ή παραίτηση του πολίτη από τα τεκταινόμενα γύρω του. Λυπηρό!

Είχα πάντοτε (μεταξύ πολλών άλλων βέβαια) μία απορία:
Γιατί οι -εκάστοτε- Αντιπολιτεύσεις /εν δυνάμει Κυβερνήσεις, όταν αναλάβουν την διακυβέρνηση, εμφανίζονται -αποκαλύπτονται παντελώς απροετοίμαστες /απαράσκευες … Αρειανών (από τον Άρη πλανήτη) προδιαγραφών; Θέλουν μήνες ενημέρωσης, εξοικείωσης, προσαρμογής και παραγωγής έργου; Αλήθεια, τι έκαναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα;

Αναλώνονταν στην φτηνή πολιτικάντικη προσπάθεια φθοράς της -εκάστοτε – Κυβέρνησης;
Αυτός είναι και ο λόγος που – εθιμικά, παραδοσιακά -ζητούν: περίοδο χάριτος.
Ετούτη τη φορά μοιάζει κάτι, προς το καλύτερο, να αλλάζει.

Οι νεοφερμένοι δείχνουν πως διαφέρουν, σπάνε την παράδοση, εμφανίζονται ενημερωμένοι. Αποφασισμένοι να δράσουν άμεσα. Να κάνουν τομές. Να προχωρήσουν (και με πράξεις) ουσιαστικά στις απαραίτητες κοινωνικές αλλαγές και ρήξεις. Μακάρι να επιτύχουν για έγκαιρη αναμόρφωση – φτιασίδωμα (έστω) αυτού του δύσμορφου, δυσειδούς (φερόμενου ως) Κράτους.

ΥΓ Δεν γνωρίζω και αδυνατώ να εικάσω αν και σε ποιό βαθμό θα επιτύχουν ή θα αποτύχουν.

Ιστορικά όμως θα πρέπει να πιστωθούν το ότι:
– Είχαν προετοιμαστεί και ενημερωθεί. Ήταν έτοιμοι από καιρό για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.
– Ήρθαν -και το έδειξαν από την πρώτη ημέρα – αποφασισμένοι να δουλέψουν.
Εύχομαι να αποδώσει θετικούς καρπούς η πρόθεση και η προσπάθειά τους.
Αδιαφορώ πλήρως για το πως ονομάζεται ο δρόμος που ακολουθούν.
Εσείς;


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ