Λαχταριστό μπρόκολο με light κρέμα mac & cheese στον φούρνο
Συστατικά
600 gr μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
500 gr κοχυλάκι (ζυμαρικό)
8 κ. σούπας βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλ. αλεύρι γοχ
2 φλ. γάλα 2% λιπαρά
150 gr κατσικίσιο τυρί
1/2 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
2 φλ. γιαούρτι 2% λιπαρά
340 gr πιπεριές Φλωρίνης σουρωμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
Βάλε το μπρόκολο σε ένα ταψί, ράντισε με το λάδι και αλατοπιπέρωσέ το, ανακάτεψέ το και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και μετάφερέ τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο για ένα λεπτό.
Ρίξε το αλεύρι και καβούρδισέ το για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχόμενα.
Σιγά-σιγά πρόσθεσε το γάλα, ανακατεύοντας έντονα, μέχρι να πάρει βράση.
Πρόσθεσε και το κατσικίσιο τυρί με τον ξερό βασιλικό και ανακάτεψε μέχρι να γίνει η κρέμα λεία.
Αφαίρεσε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ανακάτεψε το γιαούρτι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ρίξε στην κρέμα και τις ψιλοκομμένες ψητές πιπεριές Φλωρίνης και ανακάτεψέ τες.
Στο πυρίμαχο σκεύος με τα ζυμαρικά άπλωσε από πάνω το ψημένο μπρόκολο.
Περίχυσε τα υλικά με την κρέμα και έπειτα πασπάλισε με το τρίμμα ψωμιού.
Ψήσε στο γκριλ για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.