Αν ψάχνεις κάτι εύκολο και γρήγορο για το σνακ του Σαββατοκύριακου που έρχεται, σου έχουμε τη λύση!
Τα αφράτα τυροκούλουρα γίνονται με λίγα υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι και τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μπορείς να τα δώσεις με αυγό για πρωινό, με το μεσημεριανό φαγητό του και τη σαλάτα, αλλά και σαν ενδιάμεσο σνακ!
Καλή απόλαυση!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100ml γάλα
100ml λάδι
1/2 φλ. φέτα τριμμένη (μπορείτε να βάλετε και ανθότυρο, μυζήθρα κλπ)
1/2 φλ. τυρί ρεγκάτο (ή άλλο κίτρινο τυρί)
1/2 κ.γ γλυκιά πάπρικα
2 κ.γ. ξύδι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
2. Σιγά – σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
3. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
4. Πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
5. Τα αλείφουμε με αυγό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα με το πάχος που έχουμε δώσει κι αφού ελέγξουμε αν έχουν πάρει το κατάλληλο χρώμα.
Extra tip: Αντί για πάπρικα, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκια ρίγανη ή δυόσμο.