Πότε απέκτησαν χιούμορ οι Γερμανοί;


Φαίνεται ότι οι Γερμανοί εξαντλούν τα ελάχιστα αποθέματα (κακόγουστου) χιούμορ τους για να διαπομπεύουν την Ελλάδα. Αλλά αγνοούν – ή παραβλέπουν; – το γεγονός ότι παγκοσμίως είναι ελάχιστοι εκείνοι που γελούν με τα (παγωμένα) αστεία τους. Τουλάχιστον αυτό έδειξε περίτρανα διαδικτυακή έρευνα του νεανικού ιστότοπου κοινωνικών γνωριμιών Βadoo (έγινε το 2011) και στην οποία συμμετείχαν 30.000 χρήστες από 15 χώρες του κόσμου.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανέβασαν τον γερμανικό λαό στην πρώτη θέση έλλειψης χιούμορ. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με το κοινό, οι Γερμανοί δεν είναι σε θέση να κάνουν κάποιον να γελάσει.

Και ενώ οι Έλληνες δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του Βadoo (ίσως, γιατί είμαστε εκτός συναγωνισμού;), οι Βρετανοί μελαγχόλησαν γιατί δεν κρίθηκαν τόσο αστείοι όσο νομίζουν ότι είναι κατακτώντας την 7η θέση. Βασιλιάδες του γέλιου στην Ευρώπη αναδείχθηκαν οι Ισπανοί.

Πάντως, οι Αμερικανοί πρώτευσαν έναντι όλων των εθνών ως προς τις διασκεδαστικές τους ικανότητες, με τους Ισπανούς και τους Ιταλούς να μοιράζονται τη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Ακολούθησαν οι Βραζιλιάνοι, οι Γάλλοι και οι Μεξικανοί, ενώ στη λίστα των χειρότερων βρέθηκαν, μετά τη Γερμανία, η Ρωσία και η Τουρκία.

«Τα γερμανικά αστεία δεν είναι για να γελάς»
Βέβαια το βραβείο «σοβαρότητας» είχε απονείμει στους Γερμανούς έναν αιώνα πριν ο Αμερικανός συγγραφέας Μάρκ Τουέϊν, ο οποίος είχε δηλώσει ότι: «Τα γερμανικά αστεία δεν είναι για να γελάς».

Οι φήμες λένε ότι ο γερμανικός λαός θεωρεί πως το χιούμορ βλάπτει την αποτελεσματικότητα και τον ορθολογισμό. Επιπλέον η γερμανική γλώσσα δεν προσφέρεται για λογοπαίγνια.

Εφημερίδες που σχολίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως η Daily Mail, δεν παρέλειψαν να δώσουν στους αναγνώστες τους δείγματα γερμανικών αστείων, για να κρίνουν και μόνοι τους, π.χ. «Τα φυτά αναπτύσσονται καλά, όταν τους μιλάς ευγενικά – γι’ αυτό κι εγώ επισκέπτομαι κατά καιρούς τον κήπο και βρίζω τα ζιζάνια!».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ