Σου έμεινε τσουρέκι από τις γιορτές; Φτιάξε τρουφάκια με γεύση καριόκα


Αν σου έχει μείνει τσουρέκι και δεν ξέρεις τί να το κάνεις, η παρακάτω ιδέα θα σε ενθουσιάσει.

Γιατί ως γνωστόν, στην κουζίνα όλα μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Υλικά που θα χρειαστούμε

400 γρ. τσουρέκι (όχι φρέσκο, να έχει «στεγνώσει»)

Για την ganache

100 γρ. μαύρη κουβερτούρα

100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

200 ml. κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη

100 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

100 γρ. καρύδια

2 ½ φλ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας (προαιρετικά)

How to

Οι φέτες από το τσουρέκι, θα πρέπει να είναι όσο πιο στεγνές (μπαγιάτικες) γίνεται, για να μπορέσουμε να τις αλέσουμε στο multi.

Για την ganache

Σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.

Με το που πάει να πάρει βράση, τη ρίχνουμε πάνω στις κουβερτούρες.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε την ganache στο τριμμένο τσουρέκι και αναμειγνύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα (ή χοντροκομμένα, ανάλογα πώς τα θέλουμε) καρύδια και μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Μόλις το βγάλουμε πλάθουμε σε μπαλάκια.

Για την επικάλυψη

Λιώνουμε τις σοκολάτες για την επικάλυψη (σε πολύ χαμηλή φωτιά) και βουτάμε μέσα ένα-ένα τα τρουφάκια.

Στη συνέχεια τα κυλάμε στους ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε ξανά για λίγη ώρα στο ψυγείο, μέχρι να «σφίξουν».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ