Το κατακάθι του καφέ είναι ιδανικό λίπασμα για τα φυτά σας, ειδικά τις τριανταφυλλιές. Ο καφές περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του ασβεστίου, του αζώτου, φωσφόρου και άλλων ορυκτών, που τα φυτά σου θα λατρέψουν.
Θα φτιάξεις τον ελληνικό σου, θα τον αφήσεις να κρυώσει για να μπορείς να τον πιεις (κατακαλόκαιρο γαρ), θα τον απολαύσεις στο μπαλκόνι και μόλις τελειώσεις δε θα τρέξεις να πλύνεις την κούπα σου.
Το κατακάθι δε θα το αδειάσεις γιατί θα γίνει το ιδανικό φυσικό λίπασμα για τις γλάστρες σου.
Επίλεξε μία μέρα της εβδομάδας για να εφαρμόσεις τον αραιωμένο καφέ στα φυτά. Ο καφές μπορεί να είναι αρκετά όξινος, οπότε θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις με μέτρο. Δε χρειάζονται υπερβολές. Ξεκίνα με μία μικρή ποσότητα πειραματικά ώστε να δεις πώς ανταποκρίνεται το φυτό και στη συνέχεια συστηματοποίησε το πότισμα.