Κέικ με φράουλες: Η απόλυτη γεύση της εποχής


Υλικά

100 γρ. βούτυρο (και λίγο ακόμα για το ταψί) σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. baking powder
200 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές ζάχαρη για το πασπάλισμα
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
150 γρ. γάλα
2 βανίλιες ή 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
400 γρ. φράουλες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι τους.
Τις κόβουμε στα 2 αν είναι μεσαίες ή μικρές ή στα 4 αν είναι μεγάλες.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα που ανοίγει ή ένα ταψάκι 28 cm.
Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και ένα ένα τα αυγά.
Ενώνουμε καλά το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε το μισό στο μείγμα.
Μόλις ενωθεί προσθέτουμε το γάλα και μετά το υπόλοιπο αλεύρι και τελικά έχουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Τοποθετούμε τις φράουλες όρθιες (η πλευρά του κοτσανιού προς τα κάτω) βυθίζοντάς τες κατά το 1/4 στη ζύμη.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά μέχρι το cake να κάνει μια χρυσή κρούστα και όταν δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή.
Βγάζουμε το cake από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 5 – 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ