Τα δύο λάθη που κάνεις και το σπίτι σου έχει μόνιμα σκόνη


Λένε πως τίποτα στη ζωή δεν είναι σίγουρο, αλλά μάλλον δεν έχουν σκεφτεί απλά πράγματα. Τη σκόνη για παράδειγμα. Αν περάσουν κάποιες ημέρες, χωρίς να πιάσεις ξεσκονόπανο ή σκούπα, το σπίτι θα βρομίσει με πρώτο και εμφανέστερο σημάδι τη σκόνη. Τι γίνεται όμως αν, ενώ όντως καθαρίζεις, πάλι η σκόνη σε κοιτάει από την επιφάνεια του τραπεζιού;

Δεν φταις εσύ εξ’ ολοκλήρου, αλλά ο τρόπος που μπορεί να το κάνεις. Εκεί είναι που γίνονται και 2 συγκεκριμένα λάθη στα οποία οφείλεται η γρήγορη επανεμφάνιση της σκόνης.

1. Ξεσκονίζεις από κάτω προς τα πάνω
Λάθος. Η σωστή σειρά είναι από πάνω προς τα κάτω. Δηλαδή από τα πιο ψηλά ράφια και επίπεδα στα πιο χαμηλά. Παράδειγμα: Σε μια βιβλιοθήκη πρώτα θα αρχίσεις από το πιο ψηλό ράφι. Μια σκάλα θα τη σκουπίσεις από το πιο ψηλό προς το πιο χαμηλό σκαλοπάτι.

Αν καθαρίζεις όλο το σπίτι συνολικά, πρώτα θα ξεκινήσεις από τα ράφια στους τοίχους (ή τον ανεμιστήρα ή το φωτιστικό αν είσαι αποφασισμένη να κάνεις γενική καθαριότητα) και σταδιακά θα φτάσεις στα χαμηλότερα επίπεδα όπως τα τραπέζια και τέλος το πάτωμα το οποίο θα σκουπίσεις και θα σφουγγαρίσεις.

2. Ξεσκονίζεις με αντικείμενα που δεν «εγκλωβίζουν» τη σκόνη
Αντικείμενα όπως το φτερό ξεσκονίσματος, ακόμα και μερικά πανιά χειρός μπορεί να κάνουν τη διαδικασία πιο γρήγορη, σίγουρα όμως δεν έχουν αποτέλεσμα. Γιατί; Επειδή, στην πραγματικότητα, διανέμουν τη σκόνη στον αέρα και, αργά ή γρήγορα, αυτή ξανακάθεται στις επιφάνειες. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα πανί με μικροΐνες ή ένα ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας τα οποία όντως μαζεύουν τη σκόνη πάνω τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ