Υλικά Συνταγής
Υλικά για την πανακότα καρύδας
500 ml φυτικό ρόφημα καρύδα
30 γρ λευκή ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνης (10 γρ)
Υλικά για το κουλί φραγκοστάφυλου
100 γρ μαύρα φραγκοστάφυλα
30 γρ ζάχαρη
1 κσ νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε κρύο νερό και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης.
Αφήνουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει για 5 λεπτά και παράλληλα προχωράμε τη συνταγή για την πανακότα καρύδας.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το ρόφημα καρύδας μαζί με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη και αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την εστία μόλις ζεσταθεί το μείγμα.
Στίβουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα προσθέτουμε στο ζεστό ρόφημα καρύδας και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να λιώσουν.
Αδειάζουμε το μείγμα για την πανακότα καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ και για να το κρυώσουμε το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος με παγάκια, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Εναλλακτικά αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέσα στο μπολ από μόνο του και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Χωρίζουμε το κρύο μείγμα σε 4 φορμάκια και βάζουμε την πανακότα καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για το κουλί φραγκοστάφυλο τοποθετούμε σε ένα μικρό καταρολάκι τα φρούτα, τη ζάχαρη, το νερό και ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία.
Με ένα γουδί ή ένα πηρούνι λιώνουμε τα φραγκοστάφυλλα για να βγει όλο το ζουμί τους και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μία παχύρεστη σάλτσα.
Συνταγή για Κουλί Φραγκοστάφυλο
Σουρώνουμε το κουλί φραγκοστάφυλου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Μπορούμε να το διατηρήσουμε με αυτό τον τρόπο για λίγες μέρες.
Για να ξεφορμάρουμε την πανακότα καρύδας τοποθετούμε τα φορμάκια με προσοχή μέσα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζουμε στα πιάτα που θα τα σερβίρουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να ζεστάνουμε για λίγο περιμετρικά τη φόρμα με ένα φλόγιστρο.
Σερβίρουμε την πανακότα καρύδας με κουλί φραγκοστάφυλο και λίγα φρέσκα φραγκοστάφυλα από πάνω.