Μαχαίρωσαν νεαρό ηθοποιό που υποδύθηκε τον μαφιόζο


Μαφιόζικη επίθεση δέχτηκε στη Νάπολη ο Αρτέμ Τκατσούκ, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε ταινία για τη μαφία που βραβεύτηκε στην Μπερλινάλε και βασίζεται σε μυθιστόρημα του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Ο 18χρονος ηθοποιός μαχαιρώθηκε δύο φορές από μέλη της αποκαλούμενης «baby gang» έπειτα από έξοδο για διασκέδαση με έναν φίλο του, ο οποίος υπέστη άγριο ξυλοδαρμό, γράφουν σήμερα οι ιταλικές εφημερίδες.

Ο Τκατσούκ είπε στην αστυνομία ότι τους πλησίασε μια ομάδα ατόμων περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής και ότι ένα από τα μέλη της συμμορίας τον ρώτησε αν έμενε σε μια γειτονιά που ονομάζεται Rione Traian. Κανένα από τα δύο θύματα ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο ηθοποιός πιθανόν να στοχοποιήθηκε εξαιτίας του ρόλου του στην ταινία «Piranhas», όπου υποδύεται έναν έφηβο που οπλοφορεί και κάνει διακίνηση ναρκωτικών.

Το φιλμ βραβεύτηκε με την Αργυρή Άρκτο Καλύτερου Σεναρίου στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου τον Φεβρουάριο και πρόκειται να προβληθεί στους ευρωπαϊκούς κινηματογράφους αυτό το καλοκαίρι.

Ο πολέμιος της μαφίας Σαβιάνο κυκλοφορεί όλο το εικοσιτετράωρο με σωματοφύλακες από τότε που κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του «Γόμορρα», το 2006, το οποίο έγινε διεθνώς μπεστ σέλερ, καθώς βρίσκεται υπό καθεστώς αστυνομικής προστασίας.

Από τις αρχές του 2000, οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν εκατοντάδες αρχηγούς της Καμόρα. Το καλοκαίρι, το εφετείο της πόλης καταδίκασε 42 μέλη δύο συμμοριών από τις συνοικίες Forcella και Decumani σε συνολικά 500 χρόνια φυλάκισης.

Με τους παλιούς μαφιόζους είτε δολοφονημένους είτε πίσω από τα κάγκελα, τις θέσεις τους έχουν αρχίζει να παίρνουν ανήλικοι ή νεαροί. Σύμφωνα με το Εθνικό Παρατηρητήριο για την Παιδική Ηλικία και την Εφηβεία, σε «baby gangs» ανήκει το 6,5% των ανήλικων στη Νάπολη – «προπύργιο» της Καμόρα, του συνδικάτου εγκλήματος της ιταλικής μαφίας στην περιοχή».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ