19 Μαρτίου 2025

Μους ανανά: Δροσερή και αέρινη απόλαυση στο τραπέζι σας


Αν ψάχνεις ένα ελαφρύ, φρουτώδες και εξωτικό επιδόρπιο, η μους ανανά είναι η τέλεια επιλογή! Με την αέρινη υφή της και το αναζωογονητικό άρωμα του ανανά, αυτή η μους είναι ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα ή ως ελαφρύ επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο δείπνο.

Μους ανανά – Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 μέτριος ανανάς (ή 1 κονσέρβα ανανά σε χυμό, στραγγισμένος)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), καλά παγωμένη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φύλλο ζελατίνης ή 5 γρ. σκόνη ζελατίνης
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία του ανανά

    • Αν χρησιμοποιείς φρέσκο ανανά, καθάρισέ τον και κόψε σε κομμάτια. Αν έχεις κονσέρβα, στράγγιξε καλά τον χυμό.
    • Πολτοποίησε τον ανανά σε μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο πουρές.
  2. Προετοιμασία της ζελατίνης

    • Αν χρησιμοποιείς φύλλο ζελατίνης, μούλιασέ το σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
    • Αν έχεις σκόνη ζελατίνης, διάλυσέ την σε 2 κ.σ. χλιαρό νερό.
    • Ζέστανε ελαφρώς 2-3 κουταλιές από τον πουρέ ανανά και πρόσθεσε τη ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί.
  3. Συνδυασμός των υλικών

    • Ανακάτεψε τον πουρέ ανανά με τη ζελατίνη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
  4. Χτύπημα κρέμας & μαρέγκας

    • Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
    • Σε ξεχωριστό μπολ, χτύπησε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
  5. Συναρμολόγηση

    • Ανακάτεψε απαλά τη σαντιγί στον πουρέ ανανά.
    • Πρόσθεσε και τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα για να διατηρηθεί ο αέρας.
  6. Ψύξη και σερβίρισμα

    • Μοίρασε τη μους σε ποτήρια και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
    • Σέρβιρε γαρνιρισμένη με κομματάκια ανανά, δυόσμο ή ξύσμα λεμονιού.

Tips για τέλειο αποτέλεσμα

  • Φρέσκος ή κονσερβοποιημένος ανανάς; Ο φρέσκος δίνει πιο έντονη γεύση, αλλά αν θέλεις κάτι πιο γλυκό, ο κονσερβοποιημένος είναι μια εξίσου καλή επιλογή.
  • Σφιχτή μαρέγκα, πιο αέρινη μους! Πρόσεξε να χτυπήσεις καλά τα ασπράδια, διαφορετικά η υφή δεν θα είναι τόσο ανάλαφρη.
  • Για πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι στραγγιστό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ