Αν ψάχνεις ένα ελαφρύ, φρουτώδες και εξωτικό επιδόρπιο, η μους ανανά είναι η τέλεια επιλογή! Με την αέρινη υφή της και το αναζωογονητικό άρωμα του ανανά, αυτή η μους είναι ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα ή ως ελαφρύ επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο δείπνο.
Μους ανανά – Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 μέτριος ανανάς (ή 1 κονσέρβα ανανά σε χυμό, στραγγισμένος)
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), καλά παγωμένη
- 2 ασπράδια αυγών
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 φύλλο ζελατίνης ή 5 γρ. σκόνη ζελατίνης
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία του ανανά
- Αν χρησιμοποιείς φρέσκο ανανά, καθάρισέ τον και κόψε σε κομμάτια. Αν έχεις κονσέρβα, στράγγιξε καλά τον χυμό.
- Πολτοποίησε τον ανανά σε μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο πουρές.
-
Προετοιμασία της ζελατίνης
- Αν χρησιμοποιείς φύλλο ζελατίνης, μούλιασέ το σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
- Αν έχεις σκόνη ζελατίνης, διάλυσέ την σε 2 κ.σ. χλιαρό νερό.
- Ζέστανε ελαφρώς 2-3 κουταλιές από τον πουρέ ανανά και πρόσθεσε τη ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί.
-
Συνδυασμός των υλικών
- Ανακάτεψε τον πουρέ ανανά με τη ζελατίνη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
-
Χτύπημα κρέμας & μαρέγκας
- Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
- Σε ξεχωριστό μπολ, χτύπησε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
-
Συναρμολόγηση
- Ανακάτεψε απαλά τη σαντιγί στον πουρέ ανανά.
- Πρόσθεσε και τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα για να διατηρηθεί ο αέρας.
-
Ψύξη και σερβίρισμα
- Μοίρασε τη μους σε ποτήρια και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Σέρβιρε γαρνιρισμένη με κομματάκια ανανά, δυόσμο ή ξύσμα λεμονιού.
Tips για τέλειο αποτέλεσμα
- Φρέσκος ή κονσερβοποιημένος ανανάς; Ο φρέσκος δίνει πιο έντονη γεύση, αλλά αν θέλεις κάτι πιο γλυκό, ο κονσερβοποιημένος είναι μια εξίσου καλή επιλογή.
- Σφιχτή μαρέγκα, πιο αέρινη μους! Πρόσεξε να χτυπήσεις καλά τα ασπράδια, διαφορετικά η υφή δεν θα είναι τόσο ανάλαφρη.
- Για πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι στραγγιστό.