Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαλεί διαρκώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ακροδεξιά στροφή και στοχοποιεί συγκεκριμένα πρόσωπα στη ΝΔ. Εκείνος το αρνείται κατηγορηματικά κι αντιθέτως εγκαλεί τον πρωθυπουργό ότι είναι εκφραστής της «αριστερής έκφανσης του λαϊκισμού» – όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο Open TV – που ταυτίζεται εν τέλει με την ακροδεξιά.
Η αναφορά, όμως, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ακροδεξιά και στην ανάγκη «να μην είναι μέσα στη ΝΔ» είναι αλήθεια ότι προκάλεσε συζητήσεις. «Καμία ακραία και λαϊκιστική άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί από τη ΝΔ», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής (News 24/7), ζητώντας παράλληλα συνεννόηση στα εθνικά θέματα – αν και διευκρίνισε ότι η ευθύνη για την έλλειψή της βαρύνει την κυβέρνηση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε, επίσης, και το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε υπέρ μιας νέας υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφύγει να δεσμευτεί προκαταβολικά. Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνε εκλογές εδώ και τώρα
Οι παρεμβάσεις του κ. Μεϊμαράκη σίγουρα έχουν τη δική τους βαρύνουσα σημασία. Προφανώς και δεν διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή του κόμματος – και δεν θα μπορούσε να το κάνει, άλλωστε, αφού, έστω και ατύπως, ηγείται της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Ειδικά, όμως, η αναφορά του πως «η ακροδεξιά δεν μπορεί να είναι μέσα στη ΝΔ» θυμίζει την πρόσφατη παρέμβαση του Νίκου Δένδια, ο οποίος είχε τονίσει ότι «η κυρίαρχη τάση στη ΝΔ είναι η κεντροδεξιά» και πως «δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με ακραίες κραυγές και λαϊκισμούς». Παρέμβαση η οποία είχε στραφεί ουσιαστικά κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με τη σειρά του είχε στραφεί κατά των «κεντρώων» κι είχε φωτογραφίσει τον κ. Δένδια και τον έτερο αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, λόγω της συμμαχίας στην οποία έχουν προχωρήσει στη Β’ Αθήνας (σ.σ.: υποψήφιος στο Νότιο Τομέα ο κ. Δένδιας και στο Βόρειο κ. Χατζηδάκης, απέναντι στον κ. Γεωργιάδη).
Η απάντηση από την οδό Πειραιώς είναι προφανής: ότι η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Και το προφίλ που θέλει να περάσει ούτως ή άλλως ο κ. Μητσοτάκης είναι πως η ΝΔ εκφράζει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, απευθύνοντας κάλεσμα ακόμη και σε… πεπλανημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αποκηρύσσοντας ταυτόχρονα την ακροδεξιά. Όσο για τον κ. Γεωργιάδη, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν φορές που εκφεύγει των ορίων, ουδέποτε έχει αποδοκιμαστεί από τον πρόεδρο της ΝΔ. Τουναντίον, δείχνει να έχει στοχοποιηθεί ως ακροδεξιός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η απήχηση που έχει στο εκλογικό σώμα της Β’ Αθήνας είναι μεγάλη.
Πώς ερμηνεύονται, λοιπόν, όσα είπε ο κ. Μεϊμαράκης; Προφανώς είπε φωναχτά κάποιες σκέψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ κι εκφράζουν τις διάφορες τάσεις που συνυπάρχουν. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι και στο διάστημα που διατέλεσε πρόεδρος της ΝΔ είχε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον προκάτοχό του και πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Πηγή: www.newsit.gr