Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλαπλές. Προλαμβάνει σοβαρές ασθένειες, τονώνει το ανοσοποιητικό, βοηθάει στο αδυνάτισμα και βελτιώνει την υγεία της επιδερμίδας. Όμως η μυρωδιά του όταν βράζει ειδικά είναι ενοχλητική. Και ίσως να αποφεύγεις να το πάρεις και στο ταπεράκι σου στο γραφείο γιατί θα σε φέρει σε «δύσκολη» θέση. Υπάρχει όμως τρόπος να απομακρύνεις την ενοχλητική του οσμή! Πώς; Μέσα στην κατσαρόλα που βράζει, πρόσθεσε μία φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο. Μπορείς να ρίξεις και ένα κομμένο λεμόνι στα 2! Πέρα από την άσχημη μυρωδιά, δίνει στο μπρόκολο και μια πιο νόστιμη γεύση. Και φυσικά αυτό το tip ισχύει και για το κουνουπίδι…