Μαρμελάδα μανταρίνι -Κάθε κουταλιά και απόλαυση


Η μαρμελάδα μανταρίνι είναι μια γευστική και αρωματική επιλογή που αναδεικνύει την έντονη φρεσκάδα αυτού του χειμερινού φρούτου. Ιδανική για το πρωινό σας, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή για να συνοδεύσει τυριά και επιδόρπια. Ακολουθήστε αυτή την απλή συνταγή για να δημιουργήσετε μια σπιτική μαρμελάδα γεμάτη άρωμα και γεύση.

Μαρμελάδα μανταρίνι – Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 1 ώρα
  • Συνολικά: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μανταρίνια (καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια )
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία των μανταρινιών:
    • Καθαρίστε τα μανταρίνια, αφαιρώντας τις φλούδες και τα κουκούτσια.
    • Ψιλοκόψτε τις φλούδες από 2-3 μανταρίνια (προαιρετικά) για πιο έντονη γεύση.
  2. Μαγείρεμα:
    • Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα μανταρίνια, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό.
    • Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
  3. Μείωση:
    • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για περίπου 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
    • Όταν το μείγμα πήξει και αποκτήσει την επιθυμητή υφή, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Αποθήκευση:
    • Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείστε καλά τα καπάκια και αναποδογυρίστε τα για 5 λεπτά.
    • Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσετε.

Tips

  • Αν θέλετε πιο λεία υφή, χρησιμοποιήστε μπλέντερ για να πολτοποιήσετε το μείγμα πριν το βράσιμο.
  • Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αποθηκεύστε τη μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ